18. kolo
15.12.2007 20:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Olympique Lille - AS Saint-Etienne 3:0

Domácí podruhé v sezoně doma zvítězili a tři body ze zápasu se Saint-Etienne je katapultovy mimo sestupovou zónu. O výhru Lille se brankami zasloužili Stephan Lichtsteiner, Nicolas Plestan a Yohan Cabaye.

První vážnější šance utkání přinesla i první branku. Běžela dvacátá minuta, když z přímého kopu do vápna hostí centroval Ludovic Obraniak, na jeho míč si naskočil Stephan Lichtsteiner a na hranici penalty hlavou Janota v bráně hostí překonal. O chvíli později mohlo být ještě veseleji. Hostující Moustapha Bayal Sall zkazil pas, k míči se dostal Yohan Cabaye a poslal směrem k bráně hostů volej z dobrých pětatřiceti metrů. S tím si však Janot efektivně poradil. Jenže pár minut nato se domácí dvojnásobného vedení přece jen dočkali. Plestan tentokráte už další zaváhání hostující obrany využil. Naběhl si totiž za ní a nikým nehlídán v klidu do sítě uklidil Cabayeho centr. Do konce poločasu se již závažného nestalo a tak šli do kabin spokojenější domácí.

Druhá část zápasu pokračovala stejně, jako probíhala první. A to potvrdila hned i první akce. Stephanovi Lichsteinerovi, ačkoliv je to stoper, jedna vstřelená branka nestačila. Přebral tedy na polovině míč a pelášil s ním až na vápno hostů. Zde už viděl, že by projít nemusel a radějí zkusil střelu, tu však tentokrát Janot kryl. O dvě minuty pozdějí přišla poslední gólová akce utkání. Obraniaka fauloval ve vápně Dabo a rozhodčímu nezbývalo nic jiného, než fouknout do píšťalky a ukázat na bílý puntík uprostřed šestnáctky. K nařízené penaltě si stoupl aktivní Cabaye a dočkal se zasloužené odměny za svůj dobrý výkon. Až ke konci zápasu se ke slovu dostali i hosté, ale několik marných pokusů útočné dvojice Saint-Etienne Ilan-Gomis domácí golman Tony Sylva v pohodě kryl a po dlouhé době si připsal čisté konto.

Autor: Michäel März / soccernet.com, lfp.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele