21. kolo
19.01.2008 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Saint-Etienne - Stade Rennes 2:0

Souboj sousedů podle postavení v tabulce Ligue 1 vyzněl lépe pro domácí. Poměrně snadné vítězství Saint-Etienne nad Stade Rennes svými brankami zařídili Geoffrey Dernis a Bafetimbi Gomis.

A domácí si šli pro body hned od začátku. Z první větší šance totiž vydolovali hnedle vedoucí branku. Běžela třináctá minuta, když Gomis naservíroval míč Dernisovi na zlatém podnose a druhý jmenovaný ho bez problémů uklidil do sítě. O pět minut mohlo být na Stade Geoffrey-Guichard ještě veseleji. Blaise Matuidi se dostal přes hostujícího beka Oliviera Sorlina a z dvaceti metrů zamířil směrem k brance hostí. Už to vypadalo, že míč skončí v šibenici, jenže se tentokráte golman hostí Simon Pouplin vytáhl a míč poslal mimo svou svatyni. Ke konci poločasu se vyznamenal i domácí golman Jeremie Janot, a to když kryl Wiltordův nepříjemný volej. Stav po prvním poločase tedy 1:0.

Ten druhý načli lépe hosté. Mickael Pagis si vyskočil na centr Roda Fanniho a Janot jen s největším vypětím sil tento pokus vyrážel. A galapředstavení domácího brankáře nekončilo. Wiltord parádním pasem vyslal Jimmyho Brianda osamoceného před branku Saint-Etienne, jenže Janot skvěle vyběhl a pokus o srovnání hostům zarazil. Hosté sice domácí tým tlačili, ale díky skvělým výkonů brankáře a obrany domácích se jim vyrovnat nepodařilo. Ba naopak. Šest minut před koncem Gomis volejem usměrnil Matuidiho centr do sítě hostí a rozhodl o tříbodovém přídělu pro svůj tým.

Autor: Michäel März / soccernet.com, lfp.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele