Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 4, 2. kolo
05.06.2022 20:45 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Aleksandar Mitrović (© AFP)

Srbsko napravilo úvodní zaváhání s Norskem a tentokráte hladce přehrálo Slovinsko

Favorizované Srbsko by se rádo probojovalo do nejvyšší Ligy A, ovšem po úvodní domácí porážce 0:1 s Norskem se jeho šance výrazně snížily a teď opět v Bělehradě potřebovalo porazit největšího outsidera skupiny 4 Slovinsko. Do vedení se dostalo zásluhou kanonýra anglického Fulhamu Aleksandara Mitroviće, a i přes snížení houževnatého protivníka rozhodlo o svém důležitém úspěchu hned třemi trefami ve druhém poločase.

Svěřenci trenéra Dragana Stojkoviće se tak rázem vyhoupli na druhé místo tabulky se třemi body o skóre před třetí Švédsko, Slovinci naopak okupují beznadějně poslední čtvrtou příčku s nulovým bodovým ziskem a s hrozivým skóre 1:6. První polovina úvodního dějství nic zásadního nepřinesla, poté domácí skórovali z rohového kopu.

Po jeho zahrání chytře hlavičkoval Sergej Milinković-Savić a vynikající zákrok musel vytáhnout brankář Oblak, který však odvrátil míč ke zcela zapomenutému Aleksandaru Mitrovičovi a ten už měl před prázdnou brankou snadnou úlohu. Neuběhlo však ani dalších šest minut a hosté z ničeho nic srovnali krok, protože si Jon Gorenc-Stankovič seběhl za defenzívu protivníka a po parádní finální nahrávce Šeška ukázkově přeloboval vyběhnutého brankáře Rajkoviće.

Domácí favorit si vzal zpět ztracený náskok zhruba deset minut po změně stran. Nejprve sice skvěle zasáhl Oblak proti prudké hlavičce Mitroviće, jenomže po následném rohovém kopu Tadiće se zjevil před hranicí brankového území osamocený Milinković-Savić a ten taktéž hlavou bez problémů rozvlnil síť. Srbové od tohoto okamžiku vyčkávali a s naprostým přehledem si hlídali jednobrankový náskok.

Slovinsko hrálo v samém závěru na obrovské riziko, a proto inkasovalo ještě dvakrát. V 85. minutě pojistil vedení Srbska čtyřiadvacetiletý útočník slovutného Realu Madrid Luka Jović, jenž zužitkoval parádní centr Živkoviće od pravého rohu pokutového území a u vzdálenější konstrukce překonal naprosto bezmocného Oblaka přesně umístěnou hlavičkou z bezprostřední blízkosti.

V nastaveném čase pak ještě uzavřel gólový účet střídající Nemanja Radonjić, když po geniální kolmici od Tadiće utekl po levé straně a zoufalého slovinského strážce pokořil přízemním obstřelem k protější tyči. Srbové již ve čtvrtek zavítají do Švédska a budou chtít potvrdit dobré rozpoložení, naopak výběr vedený koučem Matjažem Kekem se pokusí zaskočit doposud stoprocentní Norsko.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele