Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 3, 5. kolo
22.09.2022 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Další katastrofa pro Slovensko v Lize národů, doma nestačilo na Ázerbájdžán

Takovou premiéru si nový slovenský trenér Francesco Calzona, pocházející z Itálie, rozhodně nepředstavoval. Slovenský svaz čelil z různých stran už při volbě tohoto kouče, který nahradil nastálo svého předchůdce Štefana Tarkoviče, četné kritice, přičemž ta se asi bude zjevovat ve velkém i po tomto střetnutí. Slovensko totiž doma hodně nečekaně nestačilo na Ázerbájdžán.

Nutno podotknout, že domácí si svou pozici v Lize národů výrazně pokazili už během června. Dvě prohry s Kazachstánem jim přednesly pro zářijový program dost nelehký úkol pro možný postup do béčkové úrovně, protože situaci neměli vůbec ve svých rukou. A nakonec v tomhle klání o první příčku v tabulce ani nemohli hrát, protože odpoledne se Kazachům doma zdařilo přetlačit doposud poslední Bělorusko. Ázerbájdžánci mimochodem právě zásluhou této výhry odsoudili Bělorusy k definitivnímu stvrzení čtvrté příčky, která je odesílá do baráže o udržení céčkové ligy. Téhle hrozbě se svěřenci kouče Gianniho De Biasiho v Trnavě úspěšně vyhnuli.

Domácí do hry vyslali poněkud zvláštní sestavu, nasazení Erika Jirky a Martina Regáliho asi představovalo největší překvapení, každopádně právě prvně jmenovaný si ve 30. minutě mohl na své konto zapsat přesný zásah, avšak první větší šance Slováků skončila pouze nepřesnou hlavičkou. Ve 37. minutě se pak ozval Bero, po jeho střele se ale jen třásla hostující branková konstrukce. A naopak v závěru první půle z ničeho nic udeřil jejich protivník. Kökcü od pravé strany poslal centr do šestnáctky, tam si míč umně zpracoval Dadašov, jenž následně nachytal na bližší tyčce gólmana Rodáka, který měl mít zkrátka tenhle prostor daleko lépe pohlídaný.

Po obrátce se Slovensko nemohlo dlouho dočkat žádné odpovědi, až mu nakonec dopomohla ke srovnání stavu nařízená penalta, protože pronikajícího Hancka ve vlastním vápně srazil na zem nešikovně bránící Isajev. K pokutovému kopu se poté postavil Jirka, který jako exekutor v koncovce nezaváhal. Ani tento moment ze třetí minuty nastavení nicméně Sokolům bodový sukces nepřinesl, Isajevův centr zleva pak totiž zužitkoval z blízkosti naskakující si Hagverdi.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat
O.Giroud

zostava nic moc, snad aspon herne to bude nejak vyzerat. Chudak Valjent

Reagovat
eder

Slovákům zoufale chybí Pavel Hapal, to je víc než zřejmé...

Reagovat
REPLIKATOR

Ani penalta jim nepomohla

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele