Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 1, 5. kolo
24.09.2022 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Ryan Christie přidává druhý gól (© AFP)

Skotsko otočilo vývoj s Irskem a postup do Ligy A má stále ve svých rukách

Dobře hrající Skotové i přes nepříznivý vývoj v Hampden Parku nakonec porazili houževnaté Irsko nejtěsnějším poměrem 2:1, rozdílovou branku zaznamenal zhruba deset minut před koncem Ryan Christie proměněnou penaltu. Domácí výběr se tak vrátil na první místo skupiny 1 s dvanácti body a je stále neporažen, na závěr proti Ukrajině potřebuje k postupu do vysněné Ligy A vybojovat alespoň remízu.

Skotsko je v tuto chvíli před Ukrajinou o dva body, nicméně uhájit dosavadní neporazitelnost nebude vůbec jednoduché. Naopak Irové si lehce zkomplikovali svou cestu za záchranou v Lize B, protože jsou stále třetí se čtyřmi body a před poslední Arménií mají náskok jediného bodů. V úterý na závěr tohoto ročníku Ligy národů přivítají svého úhlavního rivala a v Dublinu musí přinejmenším uhrát nerozhodný výsledek.

Svěřenci trenéra Stephena Kennyho přitom začali mnohem lépe a již v 11. minutě poprvé rozvlnili síť, avšak branka Parrotta neplatila kvůli zřetelnému ofsajdu. Mírný outsider tohoto sobotního utkání se přeci jen dostal do vedení za dalších sedm minut. Po odvráceném rohovém kopu vznikl v pokutovém území Skotska obrovský zmatek, kterého nakonec využil dobře postavený John Egan a zblízka propálil naprosto bezmocného brankáře Gordona.

Domácí vzápětí přidali a srovnat mohli přesně po odehrané půlhodině, jenomže McGinn pálil o kousek vedle levé konstrukce. Kýženého vyrovnání se však dočkali čtyři minuty po výměně stran. Přesnou mušku měl Jack Hendry, který po precizním pasu od Christieho skóroval hlavou s pomocí protější tyče. Modrobílí od tohoto okamžiku výrazně ožili a nakonec se podruhé prosadili v 82. minutě.

Po hlavičce McTominaye totiž zahrál nešťastně rukou ve vlastní šestnáctce střídající Browne a švýcarský rozhodčí Schärer neváhal s nařízením pokutového kopu ani vteřinu. K němu se postavil právě Christie a střelou doprostřed branky s přehledem překonal gólmana Bazunua.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Zajda

Remíza by zde byla zlatá, COYBIG!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele