Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 3, 3. kolo
11.06.2022 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Nicusor Bancu (© AFP)

Rumunsko zvládlo duel s Finskem a vrátilo se tak do hry o přední příčky ve třetí skupině Ligy B

Rumunsko v dosavadních dvou zápasech tohoto ročníku Ligy národů ani jednou nebodovalo, ovšem nyní i přes neproměněnou penaltu krátce po odehrané čtvrthodině udolalo ambiciózní Finsko nejtěsnějším poměrem 1:0. Severský výběr naopak utrpěl svou první porážku a v tabulce mu patří druhé místo se čtyřmi body, Rumuni jsou i přes sobotní vítězství stále poslední čtvrtí, ale za vedoucí Bosnou a Hercegovinou zaostávají o pouhé dva body.

Výběr vedený trenérem Edwardem Iordănescuem vstoupli do tohoto utkání v Bukurešti s obrovským nasazením a během úvodní půlhodiny si vytvořil dvě obrovské šance. Uronen nejprve ve vlastní šestnáctce evidentně přistrčil nabíhajícího Olarua a rakouský rozhodčí Lechner neváhal s nařízením penalty ani sekundu. K exekuci se postavil George Puşcaş a selhal, neboť brankář Joronen přečetl jeho úmysl a balón směřující doprostřed branky vyrazil před sebe, vzápětí si brilantně poradil i s dorážkou Sorescua a vyškrábl ji na roh.

Rozhodující moment tohoto duelu byl k vidění ve 30. minutě. O vítězství výběru z Balkánského poloostrova rozhodl Nicușor Bancu, jenž po vynikající práci Puşcaşe na pravém křídle a nešťastném uklouznutí bránícího Alha stanul zcela osamocen před hranicí brankového území a bezmocného Joronena překonal prudkou hlavičkou. V prvním poločase se nic dalšího neudálo, hosté mohli vyrovnat šest minut po přestávce.

Krásný centr Schüllera ze středu hřiště sklepl Alho před poloprázdnou branku pro zapomenutého Pohjanpala, jenomže ten v tisíciprocentní možnosti neuspěl, neboť naprosto fenomenální "tygří" skok předvedl gólman pražské Sparty Niţă a míč fantasticky vyškrábl do strany. Krátce po odehrané hodině chtěl definitivně rozhodnout smolař Puşcaş, který z bezprostřední blízkosti nevyzrál na vyběhnutého Joronena.

Finové s přibývajícím časem zvyšovali své obrátky a v samém závěru měli blízko k tomu, aby alespoň vyrovnali. Nicméně Pohjanpalo nejprve trestuhodně minul pravou konstrukci a pak v nastaveném čase neuspěl ani Schüller, když po přistrčení Kamary mířil nad břevno o několik decimetrů.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele