Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 3, 4. kolo
14.06.2022 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Mugoša zářil v Bukurešti, hattrickem zařídil Černé Hoře skalp Rumunska

Když naposledy Rumunsko uzmulo v rámci Ligy národů své první body v souboji s Finskem, zdálo se, že teprve nedávno povolaný trenér Edward Iordanescu započne atak na přední místa tabulky třetí skupiny béčkové ligy. Jenže pár dní po cenném skalpu tvrdě narazil na Černou Horu. Lépe řečeno na Stefana Mugošu, který Bukurešť zmrazil nekompromisním hattrickem.

Svěřenci kouče Miodraga Raduloviče přitom v posledních dvou zápasech nevykazovali nijak zářnou formu, i proto je jejich hladké vítězství na rumunské půdě docela překvapivým faktem. Jejich protivník každopádně hodně zaostal za svými očekáváními poté, co byl povzbuzený o minulý slušný výkon nad výběrem ze Skandinávie, a zase jako by zabřednul do šedi, v jaké se vlastně vymaloval v úvodních dvou utkáních. V průběžném pořadí je tak stále na samém dně.

První větší šance přišla na řadu zhruba až po hodině hry, to když rohový kop zahrál Jankovič a svým centrem na bližší tyčce vyhledal Ščekiče, ten jenom tak lehce lízl míč, který nakonec nasměroval pouze do zámezí. Ve 42. minutě už však Černohorcům kop z rohu vyšel zdárně. Jankovič tentokráte našel Mugošu, jenž z blízkosti bez větších obtíží překonal brankáře Nitu.

Krátce před obrátkou Rumuni mohli nepříjemný stav vyrovnat, zpoza šestnáctky se opřel do balónu R. Marin, jehož střelu vyrazil gólman Mijatovič bravurně do svého břevna, k dorážce se ještě ihned na to propracoval Stefanescu, avšak proti němu si Mijatovič počínal snad ještě lépe než pár vteřin předtím. Tohle nepromění tutovky se ve finále domácím šeredně vymstilo.

Bezpochyby střádali po obrátce plány, jak se svému rivalovi dostat co nejrychleji na dostřel, jenomže ten skóroval dvakrát v poměrně krátkém sledu, a definitivně tak stvrdil svoje jasné vítězství. V 56. minutě z pravé lajny vyslal Jankovič přesný pas ze hry na hranici brankového území a Mugoša hlavou zacílil. A v 63. minutě dokonal Mugoša famózní představení další, v pořadí třetí trefou, z hafvoleje totiž zamířil pravačkou bez ostychu do spodního rohu brány.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele