Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 4, 6. kolo
27.09.2022 20:45 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Ullevål, Oslo

Reportáž

Radost srbských reprezentantů (© AFP)

Klíčovou bitvu o postup zvládlo Srbsko, krátce po přestávce opět rozhodl Mitrović

Norsko se před zářijovým cyklem čtvrté skupiny Ligy B nacházelo v komfortní pozici a zdálo se, že ho o vedoucí příčku již nikdo nepřipraví, ovšem po kolapsu ve Slovinsku (1:2) nedokázalo na závěr uspět ani proti Srbsku a po porážce 0:2 obsadilo druhé nepostupové místo. Přitom mu v tomto domácím utkání v Oslu stačilo uhrát nerozhodný výsledek, jenomže po druhé porážce v řadě skončilo druhé s deseti body o tři body právě za Srbskem.

Hosté naopak navázali na vynikající formu se Švédskem a díky trefám krátce před přestávkou a po změně stran vezou domů klíčové vítězství, v příštím ročníku Ligy národů tedy budou působit v nejvyšší výkonností kategorii. Přitom severský výběr začal nadějně a ani ne po šedesáti odehraných sekundách mohl vést, ale střelu hvězdného forvarda Manchesteru City Hålanda dokázal skvěle odvrátit na rohový kop pozorný brankář Vanja Milinković-Savić.

Srbové poprvé zahrozili zhruba deset minut před přestávkou, avšak hlavičkujícího Dušana Vlahoviće parádně vychytal gólman Nyland, Nicméně stejný hráč se přeci jen prosadil ve 42. minutě a svůj výběr tak dostal do velmi důležitého vedení. Tentokráte po rychlé akci na levém křídle obdržel zpětnou nahrávku na hranici brankového území od Kostiće a okamžitou ranou chladnokrevně zamířil přímo k bližší konstrukci.

Svěřenci trenéra Dragana Stojkoviće pojistili svůj náskok po devíti odehraných minutách druhého poločasu, kdy hrdina nedávného souboje se Švédskem Aleksandar Mitrović převzal finální pobídku Iliće a z dvanácti metrů usměrnil svůj přízemní pokus pravačkou přesně do pravého dolního růžku. V závěrečné čtvrthodině si hosté vypracovali ještě dvě nadějné možnosti, ale když hlavičkujícího Mitroviće fantasticky vychytal Nyland a poté byl na poslední chvíli zablokován Radonjić, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele