Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 1, 4. kolo
14.06.2022 20:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Faerské ostrovy stáhly dvougólové vedení Lucemburska během tří minut

Lucembursko svou ztrátu na čelo ve skupině nesnížilo, naopak. Zatímco vedoucí Turci vyhráli své utkání, tak Lucembursko dokázalo s Faerskými ostrovy jen remizovat. Gólově bohaté utkání nabídlo celkem čtyři přesné trefy.

První půle se vlastně moc nepovedla ani jednomu týmu. Aktivnější sice byl favorit utkání a třeba rána Pinta z páté minuty měla gólové parametry, ale nakonec si s ní brankář Nielsen poradil. Jeho obrana před ním zase zvládla zamést nebezpečnou situaci, který rozjel domácí kapitán Barreiro. Za prvních 45 minut jsme se dočkali jen jedné trefy, kterou měl po rychlé akci a faulu ve vápně na starosti prověřený penaltový exekutor Gerson Rodrigues Correia Leal.

Rychlý nástup do utkání z pohledu domácího Lucemburska ale nevedl k rychlému navýšení a domácí se vesměs trápili. Ve 49. minutě se na ně ale usmálo štěstí. Pinto našel krásným pasem Leandra Barreira, který už si tváří v tváří Morisovi poradil a zvýšil na 2:0.

Jenže to nebylo zdaleka všechno a i když domácí Lucembursko asi počítalo s tím, že utkání v pohodě dohraje, nestalo se tak. Že to bude pořádný boj, mu připomněl v 56. minutě záložník Klaksvíku Jóannes Bjartalíð. Ten se hlavou prosadil a snížil.

Jenže o pouhé tři minuty už bylo vše jinak a favorit své vedení promrhal kompletně. I tentokrát se o to postaral Jóannes Bjartalíð, který zakončil z blízkosti rychlou souhru svého mužstva a vybojoval pro něj bod.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele