Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 1, 1. kolo
04.06.2022 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lucembursko díky dvěma zásahům Sinaniho přehrálo trápící se Litvu

Litva pokračovala ve své mizérii také ve svém úvodním utkání Ligy C a po bojácném výkonu nakonec nestačila na konkurenční Lucembursko v poměru 0:2. Výhru sebevědomě hrajícího Lucemburska režíroval pětadvacetiletý útočník Danel Sinani, jenž nejprve skóroval na konci úvodního dějství a druhou uklidňující trefu zaznamenal zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. Litevci byli v ofenzívě prakticky bezzubí a jen dvakrát vystřelili mezi tři tyče.

Přitom první poločas nebyl v podání domácího výběru až zase tak špatný, jelikož se krátce po pětadvaceti odehraných minutách mohl dostat do vedení, ale štiplavý volej Mėgelaitise z osmnácti metrů proletěl o decimetry vedle levé konstrukce. Hosté z ničeho nic udeřili ve 44. minutě, kdy si po pěkné akci středem hřiště parádně narazili míč Sinani s Borgesem Sanchesem a právě první jmenovaný pak nekompromisně zavěsil do bližší šibenice.

Krátce po změně stran chtěl pojistit vedení Lucemburska Martins, ale jeho pohotová hlavička proletěla těsně nad břevnem. Domácí si vytvořili svou největší možnost tohoto střetnutí přesně po odehrané hodině, kdy se před hranicí brankového území zjevil zcela osamocený Golubickas, jenomže ten v tisíciprocentní možnosti vyhořel a poloprázdnou branku nepochopitelně minul.

Svěřenci trenéra Luca Holtze rozhodli o svém důležitém úspěchu v 78. minutě. Sinani totiž převzal vynikající přihrávku do volného prostoru od nově příchozího Olesena, se zakončením zkušeně nespěchal a balón přeci jen dopravil do sítě s pomocí levé tyče. Za dalších pět minut mohl přidat třetí trefu právě aktivní Olesen, ovšem jeho bombu z pětadvaceti metrů famózně odvrátil na rohový kop brankář Šetkus.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele