Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga D - skupina 1, 4. kolo
14.06.2022 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Lotyšsko stvrdilo v Lize národů první příčku v tabulce, venku skolilo Lichtenštejnsko

Lotyšsko vyhrálo v tomto ročníku Ligy národů i počtvrté za sebou a i nadále směle míří za uzmutím první příčky v tabulce, která zajišťuje možnost porvat se postup do céčkové úrovně přes baráž. Lichtenštejnsko naopak jasně potvrdilo, že tenhle reprezentační sraz ho rozhodně nezastihl ve vůbec dobré pohodě, a na své konto si ani na čtvrtý pokus nepřipsalo jediný bod.

Hosté směřovali za vítězstvím už od úvodních pasáží tohoto střetnutí, již v 15. minutě se ve slušné možnosti zjevil Uldrikis, v tomhle případě proti němu nicméně ještě zakročil brankář Büchel, každopádně o pár chvil později už přece kapituloval. Uldrikis svou kolmici vyslal na hranici pokutového území, odkud Gutkovskis cílil bez větších problémů na vzdálenější tyčku.

A ve 28. minutě Lotyši přidali do statistik také druhý přesný zásah, kterým nadobro rozsekli tenhle mač. Ciganiks z levé strany vyslal centr do šestnáctky, tam si míč na levačku zpracoval Uldrikis, který napoprvé trefil bližší tyč, z dorážky se ale pak hravě prosadil Gutkovskis. I po přestávce měl celek z Pobaltí dění na hřišti pod vlastní kontrolou, Lichtenštejnsko se na odpor nezmohlo. A mohlo být rádo, že neinkasovalo ještě nějaký gól navíc, třeba jako v 77. minutě, kdy střelu Černomordijse směřující do brány vyblokoval před brankovou čárou bránící Sele.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele