Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 2, 2. kolo
05.06.2022 18:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
AEK Arena, Larnaka

Reportáž

V Larnace branka nepadla a Kypr se rozešel smírně se Severním Irskem

Zápas mezi Kyprem a Severním Irskem rozhodně nesliboval ofenzivní podívanou a papírové předpoklady se potvrdily, jelikož zápas v Larnace toho příliš zajímavého nepřinesl a diváci se žádného gólového zásahu nedočkali. Oba výběry své úvodní zápasy prohrály a tentokráte poprvé ve skupině 2 Ligy C poprvé bodovaly, i přesto se nacházejí na třetím, respektive čtvrtém místě tabulky se ziskem jediného bodu.

Hosté byli na trávníku mírně aktivnějším týmem a balón drželi z více jak pětapadesáti procent, ale stejně jako jejich soupeř vystřelili mezi tři tyče pouze dvakrát. K prvnímu vážnějšímu ohrožení branky došlo krátce po odehrané čtvrthodině, kdy se po odvráceném centru Pittase z levé strany opřel do odraženého balónu Loizou, jenže jeho přízemní pokus z hranice pokutového území ukryl ve svých rukavicích pozorný brankář Peacock-Farrell.

Domácí byli nejblíže ke skórování ve 43. minutě, kdy z více jak pětatřiceti metrů napřáhl Katelaris, nicméně jeho úchvatná rána pouze orazítkovala břevno. Hosté po změně stran vyvíjeli větší aktivitu a ani ne po třech odehraných minutách druhého poločasu poprvé vystřelili přímo na branku, ovšem razantní volej Whyta z hranice šestnáctky pohotově zneškodnil gólman Michael.

Krátce po odehrané hodině neproměnil solidní příležitost Tzionis, jenž se po křižné nahrávce Pittase zjevil na levé straně zcela sám před Peacockem-Farrellem, avšak z bezprostřední blízkosti ho nepřekonal a vybojoval pouze rohový kop. Poslední příležitost se zrodila deset minut před závěrečným hvizdem, kdy zapomenutý McCann zcela selhal v tisíciprocentní šanci a ze tří metrů nepochopitelně minul poloprázdnou branku.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele