Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 2, 1. kolo
02.06.2022 18:00 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
AEK Arena, Larnaka

Reportáž

Kosovo vstoupilo do Ligy národů vítězně, poradilo si s Kyprem

Kosovo nakonec nemělo větší potíže s Kyprem a jako favorit utkání si nechalo všechny tři body. O ty se svými zásahy zasloužilo duo Valon Berisha a Edon Žegrova. Kosovská reprezentace díky tomu splnila povinnost a zajistila si první tři body v soutěži.

Asi nebylo pochyb o tom, kdo že bude favoritem tohoto utkání. Kypr sice těžil z domácího prostředí, ale Kosovo má přeci jen ve svém kádru několik hráčů, kteří hrají elitní ligy - španělské i italské, takže dnes vstupovalo do zápasu z pozice jasného lídra. Přesto se mu v prvních minutách nedařilo tenhle předpoklad naplňovat. Do větších šancí se naopak dostávali domácí hráči.

Třeba věčný talent Kastanos, který se jen za první půlhodinu prezentoval několika zdařilými střeleckými pokusy. Za Kosovo se málem do šance dostal Valon Berisha, ale když už zakončoval, tak mu radost pokazil zvednutý praporek pomezního sudího. Jinak toho první půle moc nenabídla.

Druhá už byla o poznání lepší. Hostům se totiž povedlo prolomit do té doby hodně sveřepou obranu Kypru. Po hodině hry našel Vedat Muriqi pasem právě Berishu, který už se nemýlil. O nějakém odporu ze strany Kypru nemohlo být ani řeči, což ještě v závěru stvrdil Edon Žegrova. Po nahrávce od Lošaje pálil přesně a pomohl Kosovu ke třem bodům.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele