Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 2, 5. kolo
24.09.2022 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Slavící Izraelci (© AFP)

Izrael nakonec udolal houževnatou Albánii a zajistil si premiérový postup do Ligy A

Izrael při vyřazení Ruska z letošního ročníku Ligy národů ovládl skupinu 2 s osmi body a bez jediné porážky postoupil poprvé ve své historii do elitní Ligy A. V sobotu totiž po nervydrásajícím závěru porazil Albánii nejtěsnějším poměrem 2:1, rozdílovou branku vsítil až v nastaveném čase Tai Baribo. Domácí tak zakončili skupinu důležitou výhrou a před druhým Islandem si vytvořili nedostižný pětibodový náskok.

Svěřenci trenéra Alona Hazana dobře věděli, že jistotu postupu do nejvyšší výkonnostní kategorie jim dá jen výhra, ta se ovšem nerodila vůbec lehce. Hosté naopak zůstali na třetí příčce s jediným bodem a v úterý si to rozdají o konečné druhé místo s Islandem, který potřebují porazit. Úvodní dějství tohoto střetnutí nic zajímavého nepřineslo, k vidění byly jen tři nepříliš povedené střely mezi tři tyče.

Mírný favorit otevřel skóre ani ne po šedesáti odehraných sekundách druhého poločasu. Po přihrávce Kanichowskyho se zjevil v pokutovém území soupeře osamocený Shon Weissman a svůj přízemní pokus umístil přímo k levé konstrukci. V 57. minutě chtěl na opačné straně vyrovnat Cikalleshi po parádním pasu Veseliho, ale jeho hlavička proletěla o pár decimetrů nad břevnem.

Za dalších šest minut naopak mohl pojistit vedení svého výběru Abada, jenomže i on hlavičkoval těsně nad horní tyčku. Albánie z ničeho nic srovnala v 88. minutě, kdy Myrto Uzuni nádherně skóroval svým nechytatelným projektilem přímo do pravé šibenice. Ovšem ve druhé nastavené minutě měl přeci jen poslední slovo izraelský národní tým, o jeho výhře rozhodl střídající útočník Baribo přesně umístěnou ranou do levého dolního růžku.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele