Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 1, 3. kolo
11.06.2022 18:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost irských reprezentantů (© AFP)

Černí série Irska v Lize národů je u konce, první výhru získalo nad Skotskem

Mizerná bilance Irska v rámci Ligy národů je nadobro u konce. Po dvanácti zápasech se mu v této soutěži podařilo uzmout vítězství, poměrně nečekaně snadno skolilo v Dublinu svého lokálního konkurenta z Ostrovů o tři branky. Skotsko absolutně nedokázalo navázat na svou předchozí výhru nad Arménií a po tomto kole na úkor Ukrajiny přišlo o první místo v tabulce.

Domácí vstoupili do utkání zostra, ve 4. minutě vyslal Browne prudký centr do šestnáctky a gólman Gordon musel s vypětím všech sil míč vyrazit. Ve 13. minutě se poprvé ozvali rovněž Skotové, zpoza vápna vypálil po zemi levačkou McGinn, ovšem brankář Kelleher jeho střelu ve finále bez problémů zkrotil.

Ve 20. minutě již přece došlo na první změnu skóre. McClean poslal pas z rohového čtvrtkruhu na zadní tyčku, odtamtud ho Duffy sklepl k té druhé a jeho spoluhráč Browne míč dotlačil za brankovou čárou. Ve 27. minutě se pokoušel srovnávat stav McGinn, jeho přízemní pokus levačkou z hranice pokutového území ale letěl těsně do zámezí.

Tohle neproměnění šance nakonec Skotsko hodně mrzelo, jelikož o pár chvil později se jeho soupeř propracoval k dalšímu přesnému zásahu. Obafemi balón ve středu hřiště účelně zasekl, neunáhlil se a ve správný čas ho adresoval obloučkem na hlavu Parrotta, jenž z blízkosti bez problémů zacílil za záda Gordona. Ve 36. minutě se hosté dokonce mohli propracovat také ke svému třetímu gólu, McClean vyhledal od rohového praporku Duffyho, toho ovšem vychytal pozorný Gordon. Suma sumárum se následně Skotové ani po přestávce výrazněji nezlepšili.

V 51. minutě přitom Na buachaillí i nglas zasadili svému sokovi ještě další ránu, a definitivně tak stvrdili svůj snadný zisk tří bodů. Parrott přiťukl merunu na Obafemiho, ten nad filosofií fotbalu opravdu nikterak nepřemýšlel a okamžitě ji nakopl nekompromisně pod břevno. V 61. minutě Skotsko uchránil od další pohromy bránící Hanley, který zastavil hlavičku směřující do prostoru tří tyčí po zakončení od Hogana ještě před brankovou čárou, a celkově vlastně i tahle možnost Irů potvrdila, že tentokráte měli celkově jednoznačně navrch nad svým rivalem.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele