Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 1, 6. kolo
27.09.2022 20:45 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Radost irských reprezentantů (© AFP)

Arménie se tlačila za záchranou, v Irsku ale přece padla a sestoupila o patro níže

Arménie podruhé Irsko nepřekvapila a sestoupila zpátky do céčkové úrovně. Nadechla se ve druhé půli nečekaně ke dvěma brankám, které dostaly střetnutí do remízy, nakonec nicméně duel končila s dvěma vyloučenými a porážkou, poněvadž v závěru proměnil penaltu Robbie Brady. Tak jako tak se celku ze Zakavkazska nedá upřít bojovnost a touha zachránit Ligu B.

Zdálo se, že Irové mají zápas plně pod kontrolou, když zkraje druhého poločasu vedli hned o dva góly. Už v 18. minutě zařizoval první trefu Egan, Brady zahrál pas z rohového čtvrtkruhu na hranici malého vápna a domácí stoper usměrnil svou hlavičku za záda gólmana Jurčenka. A v 52. minutě se dostali do ještě většího klidu, to když O'Shea poslal dlouhou přihrávku do středu na Obafemiho, ten si míč popostrčil do lepší střelecké pozice, vsadil hlavně na přesnost a udělal moc dobře, rotože jeho přízemní pokus zapadl přesně k tyčce, a k ní se Jurčenko již nenatáhl. Hosté se každopádně ani za tohoto stavu nevzdali a začali na soupeře tvrdě dotírat.

V 71. minutě napřáhl ze střední vzdálenosti Bičachčjan, gólman Bazunu stačil balón vyrazit do brankové konstrukce, od ní se meruna odrazila až za vápno, odkud pak mířil do spodního rohu branky Dašjan. A o pouhé dvě minuty později Irsko inkasovalo rovněž podruhé. Hodně špatnou rozehrávku Hourihana zachytil číhající Spercjan, který zacílil technicky na zadní tyč.

Najednou Arménie ucítila velkou možnost, jak ještě dotáhnout záchranu do úspěšného konce. Jenže domácí už žádné další drama nepřipustili a ve finále strhli výhru na svou stranu. Velmi se hostům situace zkomplikovala v 88. minutě, sudí Obrenovič byl totiž přizván k videu, aby se jak zkontrolovat Dašjanovo počínání ve vlastním vápně, který měl po střele O'Shey zahrát rukou. A nakonec nařídil pokutový kop. Takové rozhodnutí neunesl Hambardzumjan, který během krátké chvilky obdržel dvě žluté karty, následnou červenou, a musel se tedy pakovat ze hřiště předčasně, a také Dašjan si následně vysloužil druhou žlutou a rezultovanou červenou. Ještě se pak musel vyřešit výsledek penalty, tu přitom s velkým přehledem proměnil Brady.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele