Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 4, 3. kolo
09.06.2022 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Bulharská reprezentace (© AFP)

Bulharsko pokračuje v trápení, z Gibraltaru si odváží pouze bod za remízu 1:1

Bulharsko ani ve svém třetím zápase tohoto ročníku Ligy národů nedokázalo zvítězit a po nedávném domácím debaklu s Gruzií (2:5) mu tentokráte na půdě trpaslíka z Gibraltaru nepomohla ani výměna trenéra. Favorizovaní hosté se sice dostali do vedení v nastaveném čase prvního poločasu, ovšem jejich houževnatý protivník srovnal krátce po odehrané hodině z pokutového kopu a družina kouče Georgiho Ivanova pak již odpovědět nedokázala.

Ostrovní výběr tak vybojoval svůj první bod ve skupině 4 Ligy D, i přesto zůstává na posledním čtvrtém místě. Bulhaři mají na kontě o bod více díky nerozhodnému výsledku se Severní Makedonií (1:1) a jsou třetí o dva body právě za svým konkurentem z Balkánského poloostrova. Úvodní velká možnost byla k vidění krátce po odehrané čtvrthodině, kdy po měkoučkém pasu Milanova prudce hlavičkoval útočník pražské Sparty Martin Minčev, ale brankář Coleing odvrátil míč fantastickým zákrokem do zámezí.

Domácí poprvé zahrozili minutu před koncem základní hrací doby prvního poločasu, ovšem kapitán Chipolina po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval zhruba o metr vedle bližší šibenice. Vzápětí na opačné straně dostal favorita do vedení Georgi Minčev. Osmadvacetiletý forvard lotyšské Rigy předskočil před hranicí brankového území bránícího Wisemana a centr Milanova usměrnil hlavou přímo do levého dolního růžku.

Gibraltar po změně stran přidal a kýženého vyrovnání se dočkal v 61. minutě. Po přímém volném kopu Liama Walkera z necelých pětadvaceti metrů zahrál Kraev v bránící zdi rukou a finský rozhodčí Viljanen po přezkoumání videozáznamu ukázal na penaltový puntík. Nabídnutou možností nepohrdl právě Walker, když s přehledem zamířil doprostřed branky. Bulhaři si mohli vzít zpět svůj ztracený náskok v šesté nastavené minutě, jenže zakončující Georgi Minčev na Coleinga nevyzrál.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele