Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga D - skupina 2, 5. kolo
23.09.2022 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Estonsko vyhrálo s Maltou a má oproti ní ještě zápas k dobru

Estonci zvládli domácí utkání s Maltou a chopili se prvního místa, přičemž navýšili svůj náskok právě na Maltu na rozdíl tří bodů. Estoncům hodně pomohlo vyloučení hostujícího obránce Jeana Borga ještě v nastavení první půle.

Domácí Estonsko prakticky od úvodních minut přezvalo aktivitu a na bránu gólmana Henryho Bonella se snášelo jedno nebezpečí za druhým. V 15. minutě pálil zajímavě Ken Kallaste, jenže jeho ránu dokázali hosté zablokovat. Stejně si vedl i Bogdan Vaštšuk, který pálil zajímavě levačkou k tyči, kam se ale brankář Bonello natáhl včas.

Rozhodující chvíle celé první půle nastala v nastaveném čase. Sergej Zenjov pronikl do vápna a byl v něm faulován Jeanem Borgem, což sudí okamžitě zaregistroval. S pomocí VARu navíc posoudil, že šlo o zákrok na červenou kartu a Borga vyloučil. K nařízené penaltě se postavil Rauno Sappinen a napálil míč do levého horního rohu brány - 1:0.

Pro Maltu to bylo hodně nešťastné, protože dostala branku v nastaveném čase a čekal ji celý druhý poločas v oslabení. Přesto dokázala utkání zdramatizovat. Ve 49. minutě zahrál domácí Taijo Teniste rukou ve vápně a kopala se penalta i na druhé straně. Zkušený záložník Teddy Teuma ji proměnil a bylo srovnáno.

Nerozhodný stav vydržel déle než 30 minut. Když už si Malťané představovali bod na kontě, přišlo zklamání. Čtyři minuty před koncem totiž po asistenci Zenjova napálil míč levačkou Henri Anier a vybojoval domácím tři body!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele