Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 3, 4. kolo
13.06.2022 18:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Dalga Arena, Baku

Reportáž

Ázerbájdžán přerušil svou dlouhou sérii bez výhry, konkurenční Bělorusko nakonec přehrál 2:0

Domácí Ázerbájdžán nedokázal zvítězit v předchozích třinácti utkáních na mezinárodní scéně a navíc v předchozích pěti zápasech ani jednou neskóroval, avšak teď v důležité bitvě o setrvání v Lize C obě tyto nelichotivé bilance přerušil. Vstřelené branky se dočkal po dlouhých 549 minutách a díky výhře 2:0 nad Běloruskem poskočil ve třetí skupině na třetí místo se čtyřmi body o dva body právě před svého pondělního rivala.

Hosté po třech duelech v srbském Novém Sadu nevyhráli ani počtvrté a kvůli této porážce si výrazně zkomplikovali své setrvání ve třetí výkonnostní kategorii. Toto střetnutí probíhalo dle papírových předpokladů v opatrnějším duchu a ze statistického hlediska bylo naprosto vyrovnané. Přitom vše mohlo být jinak, kdyby hosté ani ne po deseti odehraných minutách proměnili svou úvodní velkou možnost.

Střelu Ševčenka z hranice pokutového území neudržel ve svém náručí brankář Mähämmädäliyev a k dorážce se vzápětí propracoval Bachar, který však z bezprostřední blízkosti na domácího strážce taktéž nevyzrál. Bělorusko podruhé výrazněji zahrozilo zhruba pět minut před výměnou stran, ale táhlou ránu Bachara z dvaceti metrů odvrátil jednoruč na rohový kop pozorný Mähämmädäliyev.

Druhý poločas byl ovšem v jasné režii domácí reprezentace. Ani ne po třiceti odehraných sekundách napřáhl z hranice šestnáctky Hüseynov a orazítkoval protější spojnici, následná dorážka Dadašova letěla až na tribunu. Rozhodující okamžik byl k vidění v 76. minutě. Mahir Emreli si navedl balón do levého rohu pokutového území a svou nechytatelnou ranou nádherně zavěsil k protější konstrukci.

Bělorusko od tohoto okamžiku zákonitě přidalo, jenže až do závěrečného hvizdu se téměř k ničemu nebezpečnému nedostalo. Naopak v nastaveném čase obdrželo druhý definitivní úder, jelikož Ramil Šejdajev se zjevil ve středu šestnáctky protivníka a svůj přízemní obstřel umístil k pravé tyči.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele