Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 4, 1. kolo
03.09.2020 20:45 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Arena Lviv, Lvov

Reportáž

Ukrajina udolala Švýcary a vede svou skupinu

Bez papírového favorita začal zápas Ligy národů mezi Ukrajinou a Švýcarskem. Domácí se brzy dostali do vedení zásluhou Jarmolenka, ještě před pauzou pak srovnal Seferović. O vítězství 2:1 pro svůj tým pak rozhodl Zinčenko.

Ukrajinci mohli jít do vedení už v jedenácté minutě. Rána Malinovského ze střední vzdálenosti totiž skončila na brankové konstrukci a následná Jarmolenkova dorážka o kousek mimo. Byl to nakonec právě Andrej Jarmolenko, kdo otevřel skóre. Po Tymčykově střele a Sommerově nepřesvědčivém zákroku brilantní patičkou poslal míč do sítě.

Muži ze země helvétského kříže dokázali ještě před pauzou srovnat krok. Haris Seferović si ve vzdálenosti zhruba pětadvaceti metrů od brány zpracoval Xhakovu přihrávku, navedl si míč na střed a prudkou ranou levačkou zakončil bravurně k tyči. 1:1.

Nedlouho po pauze mohlo dojít k obratu. Švýcaři však také zakusili hořkost nastřelené tyče, jmenovitě se to po centru povedlo Vargasovi. Za neproměnění šance přišel trest. Michajličenko přihrál balón na vápno Zinčenkovi, jemuž se povedla málokdy vídaná technická střela na zadní tyč, která skončila za Sommerovými zády.

Ve zbytku utkání už se ani jednomu z týmů nepodařilo skórovat a tři body tak sebrala domácí Ukrajina, která také dočasně vede tabulku v nabité konkurenci Německa a Španělska.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele