Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 3, 4. kolo
14.10.2020 20:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Ozan Tufan (© AFP)

Turecko po změně stran zabralo a se Srby si dělí body

První poločas se skvěle povedl Srbsku, ale po změně stran ubrali hosté trochu nohu z plynu. A to se jim vymstilo, protože Turci ve druhé půli vsítili dvě branky, a nakonec si se soupeřem zaslouženě dělí body.

Na trávníku se hned od začátku sešlo poměrně dost zajímavých až hvězdných hráčů. Nechyběly opory obou týmů jako Kolarov, Milenković, Milinković-Savić nebo Mitrović, přičemž jen lavička zbyla na hráče Realu Madrid Luku Joviće. Turci vsadili na Demirala, Ündera, Çalhanoğlua nebo Yilmaze. První gól málem padl už v první minutě. Srbové totiž na půlce hřiště špatně rozehráli, míče se chopili Ünder s Karamanem a poslednímu jmenovanému zabránil ve finální přihrávce jen rychle se vracející Milenković.

Na první gól jsme každopádně nečekali dlouho a nebylo překvapením, že ho vstřelili Srbové. Jednoznačně aktivnější tým měl více ze hry a místy svíral svého soka až nepříjemně. Po centru od velezkušeného beka Kolarova se do vzduchu pověsil záložník Sergej Milinković-Savić, který i v domovském Laziu ukazuje, jak skvělým je hlavičkářem - 1:0.

Navýšit vedení mohli Srbové ve třicáté minutě, když Turci odvrátili pas od Kolarova nešikovně, takže se balon ocitl záhy opět v jejich vápně. Přizvednutý míč si na zadní tyči našel zcela volný obránce Ristić, jehož volej ale poslal míč nepochopitelně nad bránu!

Srbové se neustále tlačili do zakončení, jenže do konce poločasu se jim nepovedlo překonat obranu tureckého soka ani jednou. Po změně stran už to bylo něco jiného. Na gól totiž Srbové čekali jen čtyři minuty. Nejprve Kolarovův centr poslal Nikola Milenković po rohu nad bránu, následně Okay Yokuşlu nešikovně fauloval pronikajícího Milinkoviće-Saviće a sudí Kabakov ihned pískal penaltu! K ní se postavil Aleksandar Mitrović a s přehledem potvrdil pověst kanonýra.

To samozřejmě vedlo Srby k mírnému ukolébání. A to nebylo dobře. V 57. minutě se totiž Turkům povedlo snížit. Tvůrce hry AC Milán Hakan Çalhanoğlu si narazil míč do běhu s Karamanem, ten mu jej vrátil do vápna a turecký záložník se krásnou ranou prosadil.

O chvíli později se málem opět prosadil Mitrović, který dostal míč na zadní tyči a překvapil brankáře Merta Günoka tvrdou ranou místo centru. Günok ale reagoval rychle a míč vytáhl nad tyč! Turci každopádně přidali a výsledkem byl gól na 2:2 v 76. minutě. Çalhanoğlu napálil míč o zem tak, že za obranou číhající Ozan Tufan snadno zpracoval balon a poslal ho mezi nohy brankáře Dmitroviće! Skvělou hlavičku střídajícího Vlahoviće vykopl Demiral z brány a Turkům neublížilo ani vyloučení Yilmaze po druhé žluté kartě.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele