Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 3, 1. kolo
03.09.2020 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

O překvapivém vítězství Maďarska rozhodl v závěru Szoboszlai

Pokud by se před utkáním v Sivasu hledal favorit duelu mezi Tureckem a Maďarskem, padla by pravděpodobně volba na domácí tým. Opak se ale ukázal býti pravdou, Rossiho družina přivezla domů tři body zásluhou Szoboszlaiovy trefy.

Maďaři od začátku ukazovali, že nechtějí hrát druhé housle. Dvakrát v úvodní čtvrthodině ukázal svou nebezpečnost Sallai. Ten se nejprve procpal za obranu a šanci mu zkazil až gólman Çakır, ve prospěch brankáře vyzněl i další souboj - tentokráte Sallai kroutil míč do brány zajímavě z hranice velkého vápna.

Na ránu Szoboszlaie z dvacáté minuty už byl Çakır krátký, podržela ho však dobře postavená branková konstrukce. A ze stejného důvodu se z gólu nemohl radovat ani Holender, který trefil spojnici.

Turci se osmělili až po přestávce. Nejprve po rychlém protiútoku zakončoval Yilmaz, proti jehož ráně musel zasahovat Gulácsi, o chvíli později Çalhanoğlu pálil vysoko. První šance Maďarů ve druhém poločase přišla v jeho polovině, kdy se musel brankář blýsknout proti Orbánově hlavičce.

Kýženého gólu se Maďaři dočkali až v osmdesáté minutě, opět při něm ale rozezvonili konstrukci. Dominik Szoboszlai se ujal exekuce přímého kopu v zajímavé pozici a parádní ranou na brankářovu stranu poslal míč o tyč do sítě.

Maďaři si tak v nabité skupině připsali veledůležité vítězství. Udržet se ještě v konkurenci Ruska a Srbska totiž bude náročný úkol.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele