Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 3, 3. kolo
11.10.2020 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Norbert Konyves (© AFP)

Maďarsku se znovu dařilo, v Lize národů vyhrálo v Srbsku

Maďarsko potvrdilo, že na tomhle reprezentačním srazu je evidentně ve velmi dobrém rozpoložení, a po postupu do finální fáze baráže o EURO 2020 přes Bulharsko se mu zadařilo i ve druhém venkovním utkání. V Lize národů zásluhou jediné trefy Norberta Könyvese skolilo Srbsko, které utrpělo svou druhou porážku, a zůstalo tak v tabulce na poslední příčce.

Domácí před pár dny sehráli nervydrásající bitvu na půdě Norska, kde zvítězili až po prodloužení, a stejně jako jejich nynější protivník se stále můžou podívat na evropský šampionát. Jenže v Lize národů píšou trochu jiný příběh, pro ně těžko čtivý. Dosud totiž uhráli jen jeden bod, vsítili jednu branku a reálně jim hrozí pád do horší ligové úrovně.

Maďaři se naopak přiblížili na dostřel vedoucímu Rusku, na které ztrácejí po třech odehraných zápasech pouhý bod. Poté, co srbská defenzíva zazmatkovala, stoper Mitrovič si nepočínal nejdůrazněji, a Könyves tak mohl ve 20. minutě zacílit prakticky do prázdné brány, se svěřenci trenéra Marca Rossiho následně velmi dobře prezentovali v obranné činnosti.

A vedení udrželi až do závěrečného hvizdu sudího Schärera. Tým vedený koučem Ljubišou Tumbakovičem v ofenzívě vážně nijak nezářil, mohl být ve finále šťastný, že ve 34. minutě dokonce neprohrával o dvě branky, nebýt zákroku brankáře Rajkoviče vůči střele Kalmára. Snad jen Vlahovič mohl v 75. minutě vyrovnat, orazítkoval ale pouze brankovou konstrukci.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Zajda

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele