Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 3, 1. kolo
03.09.2020 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Slovinsko na úvod Ligy národů remizovalo bez branek s Řeckem

Do historicky druhé sezóny Ligy národů vstoupili velmi opatrně reprezentanti Slovinska a Řecka, ve vzájemném utkání na stadionu v Lublani se ani jednomu nepodařilo skórovat a čtvrteční duel Ligy C tak skončil nerozhodně 0:0. Hostující výběr byl přeci jen aktivnější a balón častěji držel na svých kopačkách. Navíc svého rivala více jak dvojnásobně přestřílel a vyprodukoval i více pokusů mezi tři tyče, jenomže i přesto rozdílovou branku nevsítil.

V dresu Řecka byl nejvíce vidět útočník nizozemského Tilburgu Vangelis Pavlidis, jenž poprvé výrazněji zahrozil v 6. minutě, ale jeho štiplavý projektil ze střední vzdálenosti dokázal zkrotit ve svých rukavicích pozorný brankář Oblak. O dvě minuty později se na opačné straně pokusil prosadit domácí Vetrih, nicméně jeho přízemní střela postrádala razanci a gólman Barkas s ní proto neměl žádné větší problémy.

V následujícím průběhu se Řecko snažilo pálit z větší vzdálenosti, ale pokusy Giannoulise s Limniosem přesné nebyly. Největší možnost prvního poločasu se zrodila po necelé půlhodině hry a zjevil se v ní teprve jednadvacetiletý Pavlidis. Po centru z pravého křídla a šťastném přistrčení od Siovase stanul tváří v tvář proti Oblakovi, jenomže se k němu dostal až příliš blízko a překonat ho nedokázal. Stejný hráč chtěl otevřít skóre sedm minut po přestávce.

Těsně před tím mířil příliš vysoko Siovas, vzápětí se na pravé straně pokutového území opřel do balónu právě Pavlidis a jeho skákavou ránu ze čtrnácti metrů zkrotil Oblak až nadvakrát. Za další tři minuty se musel domácí strážce opět činit, tentokráte vyrazil do bezpečí dělovku Bakasetase. Od tohoto okamžiku tlak Řecka přeci jen opadl a hra se vyrovnala, Slovinci mohli z ničeho nic prorazit v 86. minutě zásluhou Andraže Šporara.

Šestadvacetiletý forvard hájící barvy věhlasného portugalského Sportingu si skvěle naběhl na prudký pas z pravého křídla a před hranicí brankového území akrobaticky zakončoval, ovšem svůj pokus usměrnil zhruba o půl metru vedle pravé konstrukce. Barkas by byl v tuto chvíli naprosto bezmocný a celou situaci pouze sledoval. Slovinsko se v neděli střetne s Moldavskem a bude považováno za jasného favorita, Řekové zavítají do kosovské Prištiny.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
olymp

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele