Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 2, 1. kolo
04.09.2020 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Ryan Christie (© AFP)

Skotsko neudrželo vedení proti Izraeli a bere pouze bod

V "české" skupině Ligy B se odehrál také druhý zápas a v Hampden Parku v Glasgow nakonec vítěz znám nebyl, domácí reprezentace se totiž jen rozešla smírně v poměru 1:1 s houževnatým Izraelem. Skotsko se po nepříliš zajímavém průběhu dostalo do vedení na konci úvodního dějství z pokutového kopu, hosté se však po změně stran nevzdali a překvapivě vyrovnali zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem.

Tým vedený koučem Stevem Clarkem sehrál se svým rivalem opatrnou taktickou bitvu a především v prvním poločase to bylo znát, vůbec k prvnímu většímu ohrožení došlo až ve 42. minutě. Po krásném centru z křídla vyskočil nejvýše do vzduchu Dabbur a svou hlavičkou nasměroval balón k levé konstrukci, ovšem se skvělým zákrokem na poslední chvíli přispěchal brankář Marshall a famózním způsobem zabránil téměř jistému gólu.

Skotsko se dostalo do vedení ve 45. minutě. Jeden z hostujících hráčů totiž ve snaze odkopnout míč do bezpečí zasáhl pouze McGinna a slovinský rozhodčí Vinčič nařídil penaltu bez jakýchkoliv pochybností. K ní se postavil Ryan Christie a udělal to parádně, neboť naprosto nekompromisně zavěsil do levé šibenice a gólman Marciano neměl sebemenší šanci zasáhnout. Domácí ve druhé půli dlouho odolávali a Izrael k ničemu nepouštěli.

Nicméně hosté přeci jen z ničeho nic udeřili, v 73. minutě měl přesnou mušku tradiční kanonýr Eran Zahavi. Třiatřicetiletý zkušený záložník si po autovém vhazování z levé strany fantasticky narazil balón s Dabburem, hlavou si ho posunul do ideální palebné pozice a nakonec z deseti metrů zamířil do vzdálenějšího horního rohu, Marshall se i přes veškerou snahu natahoval marně. Domácí si mohli vzít zpět ztracené vedení o třináct minut později.

V poslední větší šanci pátečního střetnutí neuspěl Armstrong, který sice sám proklouzl až před Marciana, avšak z bezprostřední blízkosti na něj nevyzrál svou tvrdou přízemní ranou. Skotové budou mít v pondělí volno, jelikož byl jejich duel s naším národním výběrem prozatím odložen na neurčito kvůli koronavirové nákaze v realizačním týmu, Izrael se v domácím prostředí představí proti Slovensku.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele