Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 1, 3. kolo
11.10.2020 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Michael Gregoritsch (© AFP)

Severní Irsko opět nevyhrálo, nyní těsně podlehlo Rakousku

Severní Irsko nedokázalo navázat na úspěšnou čtvrteční baráž o EURO na půdě favorizované Bosny, když postoupilo do finálového souboje se Slovenskem díky úspěšnému penaltovému rozstřelu, teď totiž podlehlo silnému Rakousku nejtěsnějším poměrem 0:1. Hosté byli v nedělním duelu aktivnějším výběrem a svého protivníka vysoko přestříleli, kvůli tomu se ve skupině 1 nacházejí na druhém místě se šesti body o skóre za vedoucím Norskem.

Naopak "Ostrované" se po druhé porážce přiblížili k obávanému sestupu do Ligy C, s jediným bodem na kontě jsou totiž poslední čtvrtí o tři body za Rumunskem a ve druhé polovině letošního ročníku Ligy národů je proto čeká pořádně těžká bitva. Po úvodní opatrnější dvacetiminutovce převzali taktovku hosté a první možnost si vypracovali přesně v polovině prvního poločasu, kdy se k přímému volnému kopu postavil obránce Alaba.

Stabilní článek základní sestavy slovutného Bayernu Mnichov našel svým nadýchaným pasem volného Hintereggera, jemuž se však hlavička příliš nepovedla a našel jen připravenou náruč brankáře McGoverna. Po necelé půlhodině hry se Rakušané dostali k první obrovské možnosti. Cathcart svou nepříliš přesnou malou domů vyzval ke skórování Christopha Baumgartnera, jenomže ten svou razantní přízemní střelou minul vzdálenější tyč.

Stejný hráč byl opět hodně vidět zhruba deset minut před přestávkou, kdy se po ose Alaba - Schlager - Michael Gregoritsch dostal míč právě na kopačku Baumgartnera, jenž na hranici bankového území selhal a prostor tří tyčí vůbec netrefil. Hosté se přeci jen dočkali zaslouženého gólu ve 42. minutě, skórovat dokázal šestadvacetiletý útočník německého Augsburgu Gregoritsch, který využil skvělého centru z levé strany.

O něj se postaral Hinteregger, ve středu pokutového území zůstal neobsazen právě Gregoritsch a přesnou hlavičkou zamířil přímo k levé konstrukci. Severní Irsko mohlo srovnat stav v polovině druhé části, avšak po pasu Dallase a hlavičce Evanse snadno zasahoval gólman Pervan. V nastaveném čase byl ještě blíže k dorovnání ztráty střídající Thompson, ale po secvičeném signálu o kousek minul zadní tyč.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Zajda

0:2

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele