Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 1, 4. kolo
14.10.2020 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Alessandro Schöpf slaví vítězný gól (© AFP)

Rumuni zakončili přestávku třetí prohrou, tentokrát s Rakušany

Na tuhle reprezentační pauzu budou chtít velmi rychle zapomenout. Nejprve Rumuni přišli o šanci na Euro, potom prohráli oba své zápasy v Lize národů a na domácí půdě teď vlastní fanoušky potěšili jenom jednou z posledních šesti pokusů. Rakušanům ani nedali gól...

Od rumunských fotbalistů to přitom nebyl úplně špatný výkon, ale v závěru utkání jako by se veškerá negativní energie z předešlých dnů nasčítala a domácím zcela došel dech. Z toho naopak těží Rakušané, kteří soupeři vrátili měsíc starou porážku z Klagenfurtu a na čele tabulky nadále drží krok s rovněž devítibodovými Nory. Rumuni už jsou skoro bez šance.

Do prvního poločasu Rumuni vstoupili s agresivním presinkem pod taktovkou aktivního Stanciua, přičemž v osmé minutě Marin z dálky také poprvé otestoval gólmana Pervana. Rakousko mělo svou první příležitost z brejku, který však neřešil dobře Schlager, což všem opět připomnělo vítězství nad Severním Irskem, které mohlo a mělo být z rakouské strany podstatně přesvědčivější.

První větší šance přišla ve 21. minutě, kdy zpětná přihrávka pod sebe našla v dobré palebné pozici Gregoritsche. Toho však odmítla branková konstrukce a s další možností už hosté na delší dobu nepřišli. Rumuni se dobře pohybovali s míčem i bez něj a soupeře neustále nutili do nepřesných přihrávek i zbytečných faulů. V samotném závěru úvodního dějství musel Pervan dobře krotit střelu Alibeca.

Jenže po změně stran už to bylo postupně v podání Rumunů spíš horší a horší, resp. otupělejší. Hned v první minutě druhé půle domácí dovolili Baumgartlingerovi prověřit vlastního brankáře, zhruba po hodině hry Lainer skvělým centrem vybídl Schlagera, který natrefil pouze na boční síť, a v 65. minutě Tătăruşanu s vypětím všech sil vyrážel Baumgartnerovu střelu na břevno.

Smrtící ránu konečně Rakušané uštědřili v 76. minutě, když Alaba zleva nasměroval míč do vápna, tam ho zpracoval a pro Schöpfa nachystal Baumgartner, a mladý záložník Schalke si už věděl rady.

Autor: Tomáš Daníček / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele