Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 3, 6. kolo
18.11.2020 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Slovinsko přečkalo tlak Řecka a postupuje do Ligy B

Slovinci neprohráli na mezinárodní scéně téměř rok a svou skvostnou bilanci prodloužili i v rozhodujícím duelu na půdě Řecka. V šesti duelech tohoto ročníku Ligy národů inkasovali pouze jednou a to před pár dny s Kosovem, nyní po bezbrankové remíze v Aténách postupují do druhé výkonnostní kategorie. V tabulce obsadili první příčku se čtrnácti body, taktéž neporažené Řecko skončilo druhé s dvanácti body.

Domácí sice byli v tomto střetnutí lepším výběrem, míč drželi z více jak šedesáti procent a vyprodukovali i více střeleckých pokusů, ale v hostujícím dresu se znovu blýskl brankář španělského Atlética Madrid Jan Oblak, jenž vynechal minulý duel s Kosovem kvůli problémům s ramenem. Nyní svému výběru opět hodně pomohl a ve všech pěti utkáních třetí skupiny, ke kterým nastoupil, udržel čisté konto, což je rozhodně unikátní počin.

Středeční zápas probíhal podle předpokladů v opatrnějším duchu, i přesto se Řecko mohlo dostat do vedení po necelé půl hodině hry. Po pěkné kombinaci svých spoluhráčů se dostal k hlavičce Fortunis a už dokonce překonal Oblaka, jenomže před brankovou čarou včas zasáhl stojící Blažič a míč odhlavičkoval do bezpečí. Ve zbývajícím průběhu prvního poločasu již k ničemu nebezpečnému nedošlo a obrázek hry se příliš neměnil ani po pauze.

V 66. minutě napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů Bakasetas a dobře mířil pod břevno, ovšem hostující strážce předvedl naprosto fenomenální zákrok a balón jednoruč odvrátil na rohový kop. Asi čtvrthodiny před závěrečným hvizdem selhal ve vyložené možnosti Kourbelis, jenž stanul zcela sám v šestnáctce protivníka a okamžitě vystřelil po zemi, nicméně vzdálenější konstrukci minul zhruba o půl metru.

V 82. minutě se postavil k přímému volnému kopu ze střední vzdálenosti Fortunis a bližší tyč netrefil asi o metr, ihned na to vystřihl Pavlidis parádní nůžky po elegantním zpracování na prsa a kapitán Oblak čaroval svou pravou rukou. V samém závěru hráli Řekové na obrovské riziko a nekompromisní červenou kartou to odnesl Pantelis Hatzidiakos, který při brejku soupeře zastavil ve vyložené brankové možnosti unikajícího Šporara a nic jiného než vyloučení ani očekávat nemohl.

Autor: Viktor Sandev / uefa,com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
olymp

1:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele