Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 1, 6. kolo
18.11.2020 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Adrian Grbic (© AFP)

Rakousko se s rezervním týmem Norska trápilo, ale i přesto po remíze 1:1 postupuje do Ligy A

K asi největšímu překvapení tohoto kola Ligy národů se schylovalo ve Vídni, kde hvězdami našlapaný rakouský favorit prohrával až téměř do samotného konce s náhradním výběrem Norska a dlouho se strachoval o první pozici zaručující postup do Ligy A. Domácí nakonec srovnali ve čtvrté minutě nastavení zásluhou Adriana Grbice, jenž se stal ústřední postavou již v minulém střetnutí proti Severnímu Irsku, kdy zaznamenal gól a asistenci.

Norové hned ve svém prvním utkání prohráli s Rakušany 1:2 a k první příčce by jim ani výhra 1:0 nestačila, neboť jejich nedělní duel v Rumunsku byl kontumován v poměru 0:3 ve prospěch soupeře. Seveřané tak obsadili druhé místo s deseti body, domácí vybojovali o tři body více a radují se z postupu do elitní společnosti.

Norští bojovníci sice nebyli v tomto duelu lepší a míč drželi jen zhruba z pětatřiceti procent, na druhou stranu se za svůj výkon nemusejí stydět a k obrovské senzaci neměli daleko. Po úvodní opatrnější čtvrthodině nejprve zahrozil Alaba, který byl na poslední chvíli zablokován Hanchem-Olsenem, následně napřáhl ze čtrnácti metrů Arnautovič a levou šibenici vskutku minul jen o několik decimetrů.

Přesně po odehrané půlhodině se stejný hráč zjevil v další nadějné možnosti, ale jeho nebezpečný projektil dokázal brilantně odvrátit na rohový kop gólman Bråtveit. Vzápětí na druhé straně stanul tváří v tvář proti brankáři Pervanovi mladíček Jörgen Larsen, avšak v obležení dvou protihráčů pálil o půl metru vedle bližší tyče. Asi deset minut před přestávkou chtěl skórovat Skjelvik, nicméně Pervan jeho dělovku z mírného úhlu zneškodnil.

Favorizovaní domácí vlétli do druhého dějství jako uragán a měli blízko ke skórování. Nejprve hostující strážce vychytal Sabitzera, pak smolař Arnautovič trestuhodně přestřelil břevno z osmi metrů. Norsko překvapivě prorazilo v 61. minutě. Ghayas Zahid obdržel výtečnou zpětnou nahrávku od Vetona Beriši a ze sedmi metrů překonal marně se natahujícího Pervana.

O devět minut později nedokázal skórovat Alaba, jenž měl před sebou doslova odkrytou branku, ovšem jistému gólu ve své brance zabránil naprosto famózní Bråtveit. Asi čtvrthodiny před závěrečným hvizdem vynikající Bråtveit doslova ukradl Arnautovičovi balón z kopačky, jenže ve čtvrté nastavené minutě přeci jen inkasoval vyrovnávací gól. Arnautovič nádherně vysunul Grbice a ten přízemním pokusem parádně zamířil do vzdálenějšího spodního rohu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

3:0

Reagovat
Selänne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele