Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 1, 3. kolo
11.10.2020 18:00 CET
4 : 0
(2:0)
Stadión:
Ullevål, Oslo

Reportáž

Erling Håland (© AFP)

Norové si na Rumunech dokonale spravili chuť, Haaland zaznamenal hattrick

Euro je sice ztracené, ale vítr z plachet Norům jeden nevydařený zápas kompletně nevzal. Dvojice Haaland-Sørloth znovu úřadovala stejně jako proti Severním Irům - také tentokrát se dohromady postarali o čtyři branky svého týmu, aby dokonale zničili své nebohé soky z Rumunska...

Zklamání z nepostupu na Euro Norové opravdu zbytečně dlouho nerozdýchávali a na Rumuny, kteří se sami do finále baráže před pár dny neprobojovali, jaksepatří vlétli. Po úvodní střelecké výměně Cicâldăua se Sørlothem přišla okamžitě 13. minuta a první branka zápasu. Celá akce začala u levého rohového praporku na půli Norů, odkud šel dlouhý míč dopředu, Haaland jej sklepl za sebe pro Ødegaarda, ten balon nějakou dobu popotáhl z vlastní poloviny a potom narýsoval bezchybnou "uličku” pro Haalandovo citlivé zakončení.

Chvíli po prvním norském úvodu konečně úřadovala obávaná rumunská dvojice Hagi-Marin, avšak druhý jmenovaný po kolegově přistrčení pálil příliš vysoko. Blíže skórování byl zanedlouho opět Haaland, který si tentokrát nepřišel na Tătăruşanua, ale také Sørloth, jenž po své promptní otočce už opravdu akorát potřeboval trefit výseč - což se mu nepovedlo.

Žádná starost - s 39. minutou si Sørloth vše plně vynahradil, byť tentokrát primárně těžil z práce spoluhráče. Meling na levé straně utekl úplně všem a záhy navíc zvládl odměřit perfektní přízemní centr na zadní tyč, kde už to měl norský kanonýr vyloženě jednoduché.

Norové stále neměli dost a v produkování střeleckých pokusů bez větších problémů pokračovali i po změně stran, což vrcholilo v další přesnou trefu Erlinga Haalanda. Ten znovu slavil v 64. minutě a znovu mu u toho asistoval Ødegaard. Ten tentokrát využil šťastně odraženého míče, aby sám pohrdl skvělou možností zakončit a naservíroval míč útočníkovi do prázdné.

Kdepak, poté, co ho srbská obrana dokonale vymazala, nemínil Haaland toto kolbiště opustit bez jistoty toho, že si domů poveze zápasový míč pro autora hattricku. A takovou pojistku také doručila 74. minuta. Tentokrát mu míč k nohám doručil parťák z útoku Sørloth, Haaland si jej navedl vodorovně s hranou šestnáctky a nekompromisně propálil Tătăruşanua, přestože to nevypadalo, že v takové pozici může vůbec razantně vystřelit. Stalo se, a tak má nyní po šesti startech v národním týmu průměr jedné vstřelené branky na zápas.

Autor: Tomáš Daníček / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele