Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 3, 4. kolo
14.10.2020 20:45 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Slovinsko i díky hattricku Vučkiće deklasovalo Moldavsko o čtyři branky

Slovinsko ve středečním utkání v moldavském Kišiněvě dalo jasně najevo, že to s postupem do Ligy B myslí smrtelně vážně a hlavně díky skvěle zvládnutému prvnímu poločasu zvítězilo nad Moldavskem hladce po výsledku 4:0. Ústřední postavou zápasu se stal záložník španělské Zaragozy Haris Vučkić, jenž se do přestávky prosadil hned dvakrát a pak rozvlnil síť ještě jednou. Hosté se kvůli tomuto vysokému vítězství vyhoupli do čela tabulky s deseti body.

Svěřenci trenéra Matjaže Keka přitom nezačali úplně nejlépe a již po čtyřech minutách mohli inkasovat, avšak Nicolăescuovu střelu z bezprostřední blízkosti vyrazil do bezpečí brankář Oblak naprosto fantastickým zákrokem. Naopak o čtyři minuty později skóroval Sandi Lovič, jenž po skvěle načasované nahrávce od Bohara tečoval míč k levé tyči. Gólman Namașco si sice na balón sáhl, ale v cestě do sítě mu přes veškerou snahu zabránit nedokázal - 0:1.

Přesně v polovině úvodního dějství nebezpečně hlavičkoval Blažič, jenomže z pěti metrů nevyzrál na vynikajícího Namașca. Hosté pojistili svůj náskok zhruba deset minut před výměnou stran, kdy Armaș nešikovně atakoval rozběhnutého Verbiče a portugalský rozhodčí Pinheiro okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil již zmiňovaný Vučkič a po zemi se krásně trefil do levého spodního rohu.

Stejný hráč poslal protivníka na kolena za dalších pět minut, tentokráte převzal ideální nabídku od Bohara a zcela prázdnou branku nemohl minout - 0:3. Slovinsko rozhodně nepolevovalo ani ve druhém poločase. Pinheiro mu v 54. minutě podruhé přisoudil penaltu za nedovolený zákrok Plătici a odvahu opět sebral Vukčič, který za pouhých sedmnáct minut zkompletoval hattrick prudkou ranou k pravé konstrukci.

Ve zbývajícím průběhu se utkání už spíše dohrávalo a ani jeden celek se nikam netlačil. Domácí se snažili tvořit hru, jenomže Oblaka až do závěrečného hvizdu vážněji nezaměstnali. Slovinci po zaváháni Řecka nyní vedou o dva body, poslední Moldavsko s jediným bodem na kontě zaostává za třetím Kosovem o bod a ve zbývajícím průběhu ho proto čeká nesmírně dramatická bitva o udržení.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele