Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga D - skupina 1, 6. kolo
17.11.2020 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Faerské ostrovy se těší z postupu do Ligy C, na Maltě uhrály potřebnou plichtu

Faerské ostrovy slaví asi svůj největší fotbalový úspěch historie. Udržely totiž v rámci celého programu Ligy národů neporazitelnost, v přímém souboji o první místo uhrály bod na půdě Malty a remíza jim stačila k udržení vedení v tabulce. V dalším ročníku Ligy národů si tak zahrají v lepší výkonnostní céčkové lize, zatímco domácí zůstanou ve společnosti Ligy D.

Mužstvo kouče Devise Mangiy svou formu v rámci této soutěže postupně gradovalo, mohlo tak usilovat o sesazení svého protivníka z první příčky, jenomže k tomu nutně potřebovalo Faerské ostrovy porazit. Ve finále mu setnuly vaz právě horší vzájemné zápasy se sokem ze severu Evropy, který ho v konečném účtování celkového pořadí skolil dohromady o tři body.

Oba týmy mohly zaznamenat jeden ze svých největších počinů ve své minulosti, a možná i proto působily v prvním poločase spíše opatrnějším dojmem. V podstatě tak první vážnější příležitost tohoto střetnutí přišla na řadu až ve 35. minutě, to když svou levačkou ostře vypálil B. Olsen a gólman Bonello se mezi třemi tyčemi musel proti jeho dělovce vážně co ohánět.

Až po obrátce se každopádně situace posunula směrem kupředu. Gambin v 51. minutě sice rozvlnil hostující síť, avšak jeho přesný zásah nebyl uznán pro velmi těsný ofsajd, a tak se Malta dočkala své odměny až o tři minuty později. Po standardce Teumy se k vyraženému míči na hranici šestnáctky propracoval Guillaumier, který pak zamířil parádně k tyčce.

V 69. minutě ale hosté srovnali stav, který nakonec vydržel až do závěrečného hvizdu sudího Tohvera. S. Vatnhamar předložil přihrávku zprava ihned před bránu, odkud se snadno prosadil střídající Jónsson. Snad jen v 75. minutě se mohla Malta znovu dostat do vedení, nicméně Mbong z tutové pozice nasměroval balón jen do rukavic připraveného brankáře Gestssona.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat
Hiko

1:1

Reagovat
Elmas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele