Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga D - skupina 1, 5. kolo
14.11.2020 15:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Malta po přestávce zabrala a skolila v Lize národů urputnou Andorru

Malta plnila roli mírného favorita v tomto souboji, jistá v kramflecích si však nebyla především po prvním dějství, neboť s Andorrou prohrávala o branku. Ve druhém poločase však zlepšila svůj výkon, zaznamenala tři přesné zásahy, i nadále může usilovat na úkor dosud vedoucích Faerských ostrovů o první místo, a tudíž i o postup do výkonnostní céčkové ligy.

Trpaslík z Pyrenejského poloostrova si v Ta' Qali připsal na své konto svůj premiérový gól v Lize národů, ani ten mu ale ke konečnému úspěchu nepomohl. Poté, co se během úvodních chvil zápasu ujal vedení, se pokusil těsný náskok ubránit, takhle taktika se nicméně ve finále nesetkala s kýženým pochopením. A aktivnější domácí asi zaslouženě urvali konečnou výhru.

Oba týmy byly v koncovce nesmírně produktivní. Dohromady vyprodukovaly čtyři střelecké pokusy přímo mezi tři tyče a ve všech případech se následně skóre měnilo. V tom prvém se zaradovali hosté, to když centr ze standardky od Joana Cervóse sklepl hlavou Marcio Vieira pro spoluhráče Marca Rebése, který pak z vápna levačkou propálil vše, co mu stálo v cestě.

Andorra do přestávky přežila šanci Teumy, který namířil míč do brankové konstrukce, deset minut po obrátce se každopádně Maltě podařilo vyrovnat. Teuma rozehrál centr z rohového čtvrtkruhu do pokutového území, kde sice nenašel nikoho ze svých spolubojovníků, avšak nakonec ani nemusel, poněvadž bránící Emili Garcia nasměroval merunu do vlastní brány.

Jen o tři minuty později se domácí dočkali své další odměny. Gambin zasekl balón u pravé čáry šestnáctky, poslal jemný oblouček na hlavu Degabrieleho, který překonal brankáře Josepa Gómese střelou do šibenice. Tři body svému týmu pojistil ještě ve třetí minutě nastavení Dimech, který se prosadil snadno z dorážky po vyraženém pokusu Grecha.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz, uefa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele