Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 3, 6. kolo
18.11.2020 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Kevin Varga (© AFP)

Maďaři zdolali Turky a z prvního místa postupují

Očekávaná bitva o prvenství ve skupině 3 druhé divize Ligy národů našla svého vítěze v Maďarsku. Naopak jejich soupeř z Turecka sestoupí o patro níž, a to kvůli porážce 2:0 po brankách Sigera a Vargy.

První vážnější příležitost se udála ve třinácté minutě, kdy Nazimův aut skončil jen protiútokem domácího celku, Kalmár se ovšem nechal obrat o míč. Na další akci se čekalo až do druhého poločasu, necelých deset minut po přestávce ji měli na svědomí opět Turci. Ani Tosunovi, ani Tufanovi se však nepovedlo dostat balón do sítě.

Vzápětí tuto neproduktivitu Maďaři potrestali. Po necelé hodině zachytila záložní řada soupeřův útok, načež Nikolić rozehrál na levou stranu na Vargu. Jeho střela se sice ještě zastavila na tyči, avšak následná dorážka Dávida Sigéra do prázdné brány už slavila úspěch.

Gunesovi svěřenci nadále pohrdali svými šancemi, jako třeba dvacet minut před koncem, kdy se míč odrazil za vápno k Calhanogluovi. Jeho pohotová střela skončila jen na rukavicích skvělého Dibusze. Další možnost ke srovnání přišla ve třetí minutě nastavení, kdy byl zblokován Botkův odkop, což pramenilo v příležitost pro Özcana. Jeho střelu ovšem zastavil skvělým zákrokem obětavý obránce.

A přišel tedy druhý trest. Po sérii rohových kopů přišla ztráta a rychlý protiútok Maďarů, který táhl od vlastního vápna až ke druhému Kevin Varga, jenž akci zakončil brilantní střelou na zadní tyč mimo dosah Günoka.

V současně hraném utkání Srbové roznesli na kopytech Rusy, což zajisté potěšilo Maďary, kteří slaví postup mezi elitu. Naopak Turci kvůli tomuto výsledku padají o úroveň níž.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele