Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 1, 3. kolo
10.10.2020 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Lucembursko si poradilo s Kyprem a udrželo se na druhém místě

Lucembursko naplnilo papírové předpoklady proti trápícímu se Kypru a díky skvěle zvládnutému prvnímu poločasu zvítězilo po výsledku 2:0. Ve třetí výkonnostní kategorii ve skupině 1 se udrželo na druhé pozici se šesti body a stále má šancí na celkové prvenství, za suverénní Černou Horou prozatím zaostává o body tři. Hosté naopak potřetí v řadě prohráli a budou mít opravdu co dělat, aby se v Lize C vůbec udrželi.

Hrdinou sobotního střetnutí se stal kanonýr Danel Sinani, jenž během úvodních šestadvaceti minut skóroval hned dvakrát. Domácí začali podle očekávání odvážněji a hned svou první větší příležitost přetavili ve vedoucí gól. Poprvé se prosadil třiadvacetiletý útočník belgického celku Waasland-Beveren, ve kterém hostuje z druholigového anglického Norwiche City. Velkou zásluhu na důležité trefě měl Vincent Thill.

Ten po chybné rozehrávce protivníka ve středu hrací plochy uvolnil na hranici ofsajdu právě rozběhnutého Sinaniho. Ten si počínal naprosto chladnokrevně a přízemní skákavou střelou z dvanácti metrů zamířil přímo doprostřed branky. Lucemburčané pojistili svůj hubený náskok ve 26. minutě. Znovu v tom měl prsty Vincent Thill, když napřáhl ze střední vzdálenosti a brankář Kyriakides vyrazil míč před sebe.

Sinani opět přelstil ofsajdovou past a zcela zapomenut bez potíží rozvlnil síť poloodkryté branky. Domácí dokonce přidali třetí zásah v nastaveném čase prvního poločasu, jenomže Sinani hattrick nezkompletoval, neboť se při své úspěšné teči nacházel v ofsajdovém postavení. Po změně stran si svěřenci jednapadesátiletého kouče Luca Holtze hlídali dostatečné vedení a soupeře prakticky k ničemu nepouštěli.

Kypr mohl vykřesat jiskřičku naděje na bodový zisk v 89. minutě, ale Christofi orazítkoval bližší tyč a dorážející Sotiriou v bezprostřední blízkosti naprosto selhal, když prázdný prostor tří tyčí úplně minul. Země Beneluxu se příště představí v Černé Hoře a bude to pro ni zápas roku, Kypr se pokusí zvednout v Elbasani s Ázerbájdžánem.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele