Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 1, 6. kolo
17.11.2020 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Lucembursko s Ázerbájdžánem remizovalo 0:0

Marně se čekalo na gól v Lucembursku, kam k poslednímu utkání dorazila reprezentace Ázerbájdžánu. Domácí měli především v prvním poločase výrazně navrch, ale ani jednu šanci nedokázali proměnit. Sinani dokonce orazítkoval tyč a neproměnil pokutový kop. Konečná remíza 0:0 znamená setrvání obou výběrů v Lize C.

Přitom obě strany ještě měly o co hrát, ale hodně záviselo na výsledku souběžně hraného utkání mezi Černou Horou a Kyprem. Lucembursko se v případě výhry a bodové ztráty Černohorců mohlo dostat na první postupové místo, nakonec ale žádný z předpokladů nevyšel. Ázerbájdžán zase mohl sestoupit, pokud by Kypr zvítězil a to se také nestalo.

Oba celky si situaci dobře uvědomovaly a chtěly vyhrát, ale v prvním poločase dominovali domácí. V 6. minutě překopl branku z vyložené pozice Sinani a o pár minut později nebezpečně střílel Thill. Brankář Mahammadalijev musel skákavý pokus vytěsnit, stejně jako další střelu v podání Janse. Tři čisté gólovky Lucembursko neproměnilo, aby na další čekalo až do závěru prvního poločasu. Ve 44. minutě stáli při Ázerbájdžánu všichni svatí, když Sinani orazítkoval tyčku a to ještě zdaleka nebylo všechno. V nastavení měl Sinani k dispozici pokutový kop, ale i ten Mahammadalijev zlikvidoval. Poločasový stav 0:0 byl pro hosty malým zázrakem.

Lucembursko už nebylo po změně stran tolik aktivní, i když šance mělo. Thill z hranice šestnáctky pálil těsně vedle a na druhé straně podobně zakončoval Ibrahimli, v dosud jediné příležitosti Ázerbájdžánců. Hostům se pak naskytla ještě jedna, v 86. minutě pálil vedle Garajev a nic dalšího už se v zápase nestalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele