Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga D - skupina 1, 5. kolo
14.11.2020 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Faerské ostrovy uhrály v Rize remízu a postupovou první příčku ještě nemají jistou

Lotyšsko sehrálo s vedoucím týmem první skupiny Ligy D vyrovnanou partii, jenže ani ve svém pátém utkání tohoto ročníku Ligy národů nedokázalo zvítězit. Po čtvrté remíze z pěti zápasů zůstává na třetím místě a v úterním závěrečném střetnutí v Andoře potřebuje k udržení stávající pozice uhrát alespoň bod. Hosté jsou stále první s jedenácti body o tři body před druhou Maltou a taktéž s ní zřejmě budou muset vybojovat remízu na její půdě.

Domácí začali přeci jen aktivněji a úvodní příležitost si vypracovali po pěti odehraných minutách. Černomordijs hledal svým pasem z pravého křídla nabíhajícího Vladimira Kamešse, jenž se k míči nakonec těsně nedostal. Krátce po čtvrthodině hry se postavil k přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů Bjartalíð a dobře mířil k levé konstrukci, nicméně brankář Ozols skvěle vyrazil balón do strany.

Domácí byli blízko k otevření skóre ve 33. minutě, kdy po zblokované střele a následném obrovském závaru odkopával míč do bezpečí téměř z brankové čáry vracející se kapitán Davidsen. Obrázek hry se příliš neměnil ani po změně stran, Lotyšsko z ničeho nic udeřilo v 59. minutě. Po standardní situaci z pravé strany a následné prodloužené hlavičce od Gutkovskise se zjevil u vzdálenější tyče osamocený Kamešs.

Ten si na hranici ofsajdu věděl rady a z pěti metrů snadno propálil bezmocného gólmana Gestsona. Avšak neuběhlo ani dalších šedesát sekund a bylo bleskově srovnáno. Po nadýchaném pasu Davidsena hlavičkoval v záklonu Gunnar Vatnhamar a překvapivým padáčkem nachytal lehce vyběhnutého Ozolse, který o centimetry nedokázal zabránit balónu v cestě ke své pravé tyči.

Poslední větší možnost tohoto sobotního střetnutí se zrodila v 70. minutě, ale Gutkovskis zblízka z mírného úhlu nepřekonal dobře postaveného Gestsona. Faerské ostrovy by si za pár dní na Maltě dokonce mohly dovolit i prohrát, ovšem pouze o jednu trefu v minimálním poměru 2:3.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele