Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 4, 1. kolo
04.09.2020 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Litva nebyla produktivní, výhru tak slavil Kazachstán

Litva nenavázala na cenný skalp v přátelském zápase proti Novému Zélandu z listopadu loňského roku, doma nevstřelila jedinou branku a nakonec Kazachstánu podlehla o góly dva. Hosté pod vedením kouče Michala Bílka potvrdili roli mírného favorita a zásluhou přesných zásahů Baktyora Zajnutdinova a Islambeka Kuata si vysloužili dělené vedení ve skupině.

Výběr trenéra Valdasa Urbonase nebyl statisticky o nic horším týmem, střelecky byl například ještě aktivnější než jeho protivník a držel i více míč na svých kopačkách, avšak stopku mu ve finále vystavila horší koncovka. Celkově druhý vzájemný zápas pro oba celky tak vyzněl lépe pro Kazachy, první klání z března roku 2014 mimochodem dopadlo konečnou plichtou.

Domácím určitě uškodil mizerný vstup do utkání. Už ve 3. minutě totiž museli dohánět manko, poněvadž Sujumbajev z levé strany dokázal prostrčit míč na Islamchana, jenž ho do vzduchu předal spoluhráči Zajnutdinovovi, a ten hlavou pohotově skóroval za záda gólmana Bartkuse. Záhy se snažil vyrovnat Šimkus, nicméně svou střelu nasměroval jen do zámezí.

O dost lepší pokus mezi tři tyče vyslal po čtvrthodině hry Kazlauskas, pálil však z velké vzdálenosti, a tak kazašský gólman Pokatilov bez obtíží zasáhnul. Ve 20. minutě naopak mohl svůj náskok navýšit hostující celek, Islamchan zakroutil míč z rohového čtvrtkruhu na hlavu Malyje, jenže ten selhal v zakončení a nasměroval balón pouze do rukavic Bartkuse.

Tři minuty před přestávkou se Bílkovi svěřenci propracovali do ještě jedné velké příležitosti, Islamchan zprava přetáhl hru svým pasem na druhou stranu, do meruny se z voleje parádně opřel Vorogovskij, nicméně Bartkus předvedl mezi třemi tyčemi fantastický zákrok. Zkraje druhé půle hodlal na nepříznivý stav zareagovat Lasickas, mířil ovšem hodně nepřesně.

Litva se dostávala do dalších slušných možností i v okamžicích následujících, po Lasickasově uvolnění střílel nebezpečně Sirgedas, jenže prostor mezi třemi tyčemi o kousek minul. V 59. minutě se ozval opětovně Kazlauskas, z blízkosti ale na Pokatilova nevyzrál, v 60. minutě chtěl z pokutového území rozvlnit síť Palionis, neseřídil však svá mířidla úplně nejlépe.

Pár chvil na to spálil velkou tutovku Laukžemis, jenž na bližší tyčce nedorazil míč za brankovou čáru, v 63. minutě letěl Sirgedasův pokus těsně nad bránu. Kazachstán naopak v podstatě z mála vytěžil maximum, v 86. minutě dostal příliš času a prostoru pro střelbu střídající Kuat, který pravačkou ze střední vzdálenosti napálil balón nechytatelně do šibenice.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele