Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 4, 4. kolo
14.10.2020 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Litva překvapila Albánii i podruhé, tentokráte s ní remizovala bez branek

Litva opět navázala na solidní výkonnost z poslední doby a ani ve druhém vzájemném střetnutí s největším favoritem skupiny 4 z Albánie neprohrála, i přes mírnou převahu protivníka vybojovala další nesmírně cenný bod po nerozhodném výsledku 0:0. Hosté naopak nedokázali zvítězit ani potřetí za sebou a podruhé v řadě nepadla v jejich zápase jediná branka, i přesto se prozatím vyhoupli do čela tabulky s pěti body.

Domácí výběr byl před začátkem považován za největšího kandidáta sestupu do nejnižší výkonnostní kategorie, avšak před závěrečnou třetinou má na kontě taktéž pět bodů a všichni ostatní účastníci poznali, že se s ním určitě musí počítat. První větší možnost byla k vidění po dvaceti minutách hry, kdy se do odraženého míče z nadějné střelecké pozice opřel Taulant Seferi a jeho tečovaný pokus skončil v rukavicích gólmana Švedkauskase.

Krátce po odehrané půlhodině dokázali Litevci rozvlnit síť, ale skórující Dapkus se těsně předtím provinil proti pravidlům a jeho trefa tak nebyla uznána. Litva výrazně nezaostávala ani po změně stran a v 52. minutě mohla otevřít skóre středečního utkání. Střídající Sirgedas si po přihrávce na pravou stranu šestnáctky posunul míč blíže do středu a následně po zemi mířil k bližší konstrukci, kterou minul zhruba o metr.

Svěřenci trenéra Valdase Urbonase znovu zahrozili o deset minut později, ovšem Novikovasovi nevyšlo zpracování a dostal se až do příliš ostrého úhlu, poté si s jeho nepříliš razantním pokusem celkem hravě poradil brankář Etrit Berisha.

Albánie ve zbývajícím průběhu přidala na obrátkách a snažila se vsítit rozdílový gól, jenže až do závěrečného hvizdu Švedkauskase výrazněji neohrozila. Zhruba za měsíc se pokusí přerušit svou špatnou sérii proti Bělorusku, Litva bude bojovat na půdě nevyzpytatelného Běloruska.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele