Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga D - skupina 2, 4. kolo
13.10.2020 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Lichtenštejnsko opět selhalo a se San Marinem pouze remizovalo bez branek

Lichtenštejnsko vůbec nezvládlo druhou fázi Ligy národů a ve dvou duelech s Gibraltarem a San Marinem získalo pouhý bod. Nyní podruhé v domácím prostředí nevyhrálo, proti asi největšímu outsiderovi evropské části podalo naprosto ostudný výkon a po bezbrankové remíze musí čekat do listopadu, jestli se ještě bude moci poprat o postup do třetí výkonnostní kategorie. K tomu potřebuje, aby právě San Marino neprohrálo s Gibraltarem.

Domácí výběr se sice udržel na druhé pozici se čtyřmi body, ovšem za vedoucím Gibraltarem zaostává o dva body a ten navíc disponuje jedním duelem k dobru. Pokud jeho jediný rival v San Marinu zvítězí, tak v závěrečném vzájemném souboji už o nic nepůjde a Gibraltar dostane šanci se postarat o historický postup do Ligy C. Hosté předvedli jeden ze svých nejlepších výkonů v historii, i přesto mají jistotu, že ve skupině 2 skončí poslední třetí.

San Marino sice vybojovalo svůj premiérový bod a na Lichtenštejnsko má manko tří bodů, vzhledem k horší bilancí vzájemných utkání ho už nemůže předskočit. V tomto klání senzačně mělo častěji míč ve svém držení a to z více jak pětapadesáti procent, navíc protivníka přestřílelo ve vysokém poměru 17:6 a za svůj výkon se určitě nemusí stydět. Domácí vyslali jen dva pokusy mezi tři tyče a ani jeden z nich nebyl příliš nebezpečný.

Brankář Simone Benedettini si s oběma dokázal celkem snadno poradit. Na opačné straně zasahoval hned čtyřikrát jeho protějšek Benjamin Büchel, ale ani jedna rána neměla gólové parametry a domácí strážce proto udržel čisté konto.

Asi největší možnost se zrodila zhruba po půlhodině hry, kdy hostující Nanni po centru Filippa Berardiho z levého křídla a elegantním zpracování vypálil z první z dvanácti metrů, jeho nadějný projektil z otočky prosvištěl o decimetry vedle levé konstrukce. K ničemu nebezpečnějšímu za celých devadesát minut nedošlo, oba výběry měly ke kýžené rozdílové trefě poměrně daleko.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele