Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga D - skupina 2, 3. kolo
10.10.2020 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Lichtenštejnsko nejtěsnějšém poměrem nestačilo na Gibraltar

Lichtenštejnsko v žádném případě nenaplnilo papírové předpoklady proti podceňovanému Gibraltaru a v domácím prostředí s ním senzačně prohrálo po výsledku 0:1, čímž si výrazně zkomplikovalo svou pozici ve druhé skupině Ligy D. Domácí se propadli na druhé místo se třemi body o tři body právě za Gibraltar, který je naopak ve vedení bez ztráty kytičky. Pokud ještě chtějí myslet na prvenství, tak zřejmě budou muset vyhrát v Gibraltaru o více branek.

Hosté měli naprosto nečekaný vstup do sobotního střetnutí a již po deseti minutách hry vsítili jedinou branku z první větší šance zápasu. Po přihrávce Casciara z pravé strany si Andre Tjay De Barr hezky zpracoval balón zády k brance, pak se chytře obtočil kolem bránícího Malina a tvrdou přízemní ránou propálil vše, co mu stálo v cestě včetně bezmocného brankáře Benjamina Büchela. Neuběhlo ani dalších pět minut a rozdíl ve skóre mohl být dvougólový.

Casciaro obdržel přesně načasovanou kolmici do běhu od De Barra, zjevil se sám před Büchelem, jenomže nakonec svým přízemním pokusem trefil pouze jeho pravou nohu. Hosté působili sebevědomým dojmem také v následujícím průběhu a další možnost si vypracovali ve 42. minutě po rohovém kopu, avšak hlavičkující Torrilla minul ze sedmi metrů levou konstrukci o značný kus.

Lichtenštejnsko po změně stran přeci jen ožilo a v úvodu druhého dějství se tlačilo za vyrovnáním. Nejprve zahrozilo z dálky, kdy razantní projektil z více jak třiceti metrů olízl břevno. V 55. minutě se výjimečně musel vytáhnout gólman Goldwin, který brilantně odvrátil na rohový kop nebezpečnou ránu střídajícího Yildize směřující k levé tyči.

Hosté ve zbytku utkání skvěle bránili a soupeře doháněli k šílenství, favorit až do závěrečného hvizdu v podstatě neohrozil Goldwina ani jednou. Gibraltar se díky tomuto vítězství přiblížil k historickému postupu, nicméně v Lize národů se představí až v listopadu. Domácí v úterý přivítají největšího outsidera skupiny ze San Marina.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Gibraltár

Reagovat
Petr 1964

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele