Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 4, 6. kolo
18.11.2020 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Litva vyhrála v Almaty 2:1 a udržela Ligu C

Reprezentace Litvy má jistotu setrvání v Lize C, zatímco Kazachstán ještě čeká dodatečná baráž o udržení. Rozhodl o tom vzájemný souboj na půdě Kazachstánu, který Litva urvala ve čtvrté minutě nastavení gólem Arvydase Novikovase. Kazaši sice měli výhodu domácího prostředí, ale od 50. minuty se museli obejít bez vyloučeného Kuata.

Vzájemný souboj měl poskytnout odpověď na otázku, kdo s definitivní jistotou setrvá v Lize C a kdo se o ní bude muset ještě porvat v baráži. Kazachstán potřeboval bezpodmínečně vyhrát, zatímco Litvě stačil i bod.

Do zápasu na umělém povrchu vstoupili aktivněji hosté a už v 11. minutě zakončoval z vyložené pozice trestuhodně vedle tyče Slivka. Bylo to velké varování směrem k domácí defenzívě a také promarněná příležitost, která Litevce musela mrzet. Zvláště když jako první udeřili Kazaši. Ve 38. minutě rozehráli rohový kop a ze vzduchu se prosadil hlavou Abat Ajmbetov. Bílkovi svěřenci se radovali pouze dvě minuty, neboť odpověď hostů byla bleskurychlá. Modestas Vorobjovas převzal zpětnou přihrávku Vaitkünase a střelou pod břevno srovnal na 1:1. Ještě do konce prvního poločasu mohla Litva strhnout vedení na svojí stranu, ale Novikovas ani nadvakrát Pokatilova nepřekonal.

První poločas nabídl zajímavou podívanou a ani druhá půle v lecčems nezklamala. Pět minut po přestávce došlo ke klíčovému okamžiku, když Kuat po faulu na protihráče uviděl už druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch.

Litevci mohli přidat pojistku rozhodující brankou mnohem dříve, ale v koncovce se trápili. Až ve čtvrté minutě nastavení si udělal střelecký prostor na hranici vápna aktivní Novikovas a přesně mířenou ranou rozhodl o výhře Litvy 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Len Vás poopravím, ani Kazachstán ani Litva priamo do Déčka nejdú, adepti sú štyria, miestenky sú len dve takže ak Kazachstán prípadne Litva dnes neuspejú, šancu na reparát budú mať ešte v play out

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele