Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 1, 1. kolo
04.09.2020 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Džeko opět pokořil Italy, ti jen remizují

Italové nesplnili úlohu mírného favorita a doma proti Bosně a Hercegovině uhráli jen bod. V dresu hostí opět úřadoval kanonýr Edin Džeko, na nějž reagoval po deseti minutách Stefano Sensi.

Italové perfektně zvládli kvalifikaci na mistrovství Evropy a hodlali stejně tak vkročit i do Ligy národů. Trenér Mancini nasadil od prvních minut hráče jako Florenzi, Chiesa, Belotti nebo Insigne. Ty podporovali Pellegrini, Sensi a mladík Barella. Bosna samozřejmě nehodlala zůstat pozadu a nasadila do hry Džeka spolu s Višćou a Hodžićem.

Od prvních minut se Italové snažili kontrolovat hru. Lorenzo Insigne krásně kontroloval míč a postupoval i přes obránce do vápna, kde vypálil, jenže mířil hodně mimo bránu. Tu následně netrefil ani Andrea Belotti, který pálil z voleje, ale rovněž mířil jen do prvního obránce. S další povedenou ranou přispěchal obránce Biraghi, který však pálil mimo.

První větší šanci utkání měl na svědomí útočník Neapole Lorenzo Insigne, který se postavil ke standardní situaci. Rozběhl se, vystřelil a sledoval, jak se míč stáčí jen těsně vedle tyče! Italové kontrolovali hru a Pellegrini okamžitě vysílal do sprintu útočníka Federica Chiesu. Mladý hráč a syn slavného italského útočníka Enrica Chiesy ale skončil na perfektním obranném zákroku Gojaka. Útok Bosny a Hercegoviny se dneska zrovna moc nepřekonával a italská obrana neměla větší potíže udržet bezbrankový stav.

První půli zakončila větší šance Barelly, který se dostal k vápnu a míč mu skočil přesně tak, jak mladý záložník Interu potřeboval. Jenže střela už tak povedená nebyla. S akcí Edina Džeka si pak jeho dobří známí, obránci Itálie, poradili bez potíží.

Bosna opravdu hrála hluboko pod svými možnostmi a spíš vyčkávala, až jí soupeř trochu otevře hru nebo udělá první chybu. Jenže Italové byli dál u míče. Insigne pálil velmi nebezpečně a po něm centroval před bránu také Biraghi, ale ani jedna akce se nesetkala s kýženou odezvou. Stejně jako točená rána Lorenza Insigneho, který už se málem radoval z první branky.

A pak to přišlo. Stadion Artemia Franchiho ve Florencii oněměl, protože v 58. minutě se Bosna a Hercegovina dostala do šokujícího vedení! A byl to právě v Itálii dobře známý Edin Džeko, který využil zaváhání italské obrany, dostal se za ni a míč doklepl do sítě za záda bezmocného Donnarummy - 1:1.

To si Italové samozřejmě nechtěli nechat líbit a vrhli se do útoku. Pomohlo jim štěstí, neboť v 68. minutě Lorenzo Insigne nahrál do vápna na Stefana Sensiho a jeho střela se s pomocí obránce dostala do sítě - 1:1. A když Bešić v obrovské šanci na konci utkání selhal, bylo o výsledku jasno. Italové doma jen remizovali s produktivnější Bosnou a Hercegovinou, což je pro ně zklamáním.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Aby to neskončilo 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Mirny favorit kurz pres 10 ! to uz jsou temer v pozici outsidera:D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele