Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga D - skupina 2, 6. kolo
17.11.2020 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Gibraltar remizoval s Lichtenštejnskem a senzačně postupuje do Ligy C

Gibraltar nakonec dotáhl do úspěšného konce svou cestu za vysněným postupem do třetí výkonnostní kategorie a po nerozhodném výsledku 1:1 s Lichtenštejnskem postoupil do Ligy C z prvního místa s osmi body na kontě, ve čtyřech zápasech tedy ani jednou neprohrál. Hosté naopak nepotvrdili úlohu jasných favoritů a s pěti body skončili druzí, jejich účinkování v tomto ročníku Ligy národů je tak považováno za velké zklamání.

Svěřenci islandského trenéra Helgigo Kolviðssona přitom byli na trávníku lepším výběrem, míč drželi z více jak pětašedesáti procent a navíc vyprodukovali i více střel, ale rozdílovou trefu se jim vsítit nepodařilo. Domácí dokázali rozvlnit síť i přesto, že ani jednou nezamířili mezi tři tyče. Po úvodní opatrnější čtvrthodině šli z ničeho nic do vedení z rohového kopu, který zahrávali z pravé strany.

Annesley poté u bližší tyče prodlužoval balón hlavou za sebe a Daniel Brändle ho následně ve snaze odkopnout do bezpečí smolně umístil přímo pod horní tyčku. Hosté se v žádném případě nevzdali a těsně před přestávkou srovnali krok. Naději na postup vykřesal Noah Frick, který po přímém volném kopu z levého křídla, střele Haslera a reflexivním zákroku gólmana Coleinga už měl snadnou úlohu, balón bez potíží usměrnil do sítě ani ne z půl metru.

Gibraltar si mohl vzít zpět své vedení krátce po odehrané hodině. Ke standardní situaci z dvaadvaceti metrů se postavil Walker a svou levačkou orazítkoval břevno, brankáři Hobimu následně pomohli spoluhráči. Poslední velká možnost této sobotní bitvy byla k vidění asi čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Prosadit se dokázal Andre Tjay De Barr, jenž nemohl zcela odkrytou branku minut, avšak jeho gól neplatil vinou předchozího těsného ofsajdu. Lichtenštejnsko se ve zbývajícím průběhu snažilo tlačit, jenomže Coleinga ani jednou výrazněji neohrozilo a výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele