Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga D - skupina 1, 4. kolo
13.10.2020 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Faerské ostrovy porazily Andorru a jsou krůček od postupu

Reprezentanti Faerských ostrovů neprohráli ani ve čtvrtém utkání letošního ročníku Ligy národů a bez větších potíží porazili doma Androrru 2:0. Svého soupeře po většinu utkání do ničeho nepustili a naplno ukázali postupové ambice.

Již od úvodních minut domácí plnili roli favorita a byli aktivnějším týmem. Hráče Andorry zatlačili na vlastní polovině a trpělivou kombinací čekali na chyby obrany. První takovou využili v 19. minutě, kdy po centru Meinharda Olsena z levého křídla skóroval Klaemint Olsen.

Z levé strany přišel i centr z kopačky kapitána Hanssona v 33. minutě, který mířil přímo na hlavu Klaeminta Olsena a třicetiletý útočník rozvlnil síť podruhé v utkání. Třetí gól a pojistku vítězství mohl o pár minut později přidat z penalty Hansson, ale proti byl brankář Gomes, který zázračně vychytal penalty i následující dvě dorážky.

Také po změně stran to byli domácí, kdo diktoval tempo hry a Andořané se nezmohli na zdramatizování utkání. Faerské ostrovy tak vyhrály třetí ze dosavadních čtyř zápasů Ligy národů a s deseti body mají nakročeny k postupu do vyšší divize.

Autor: Martin Jedlička / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele