Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 2, 3. kolo
11.10.2020 18:00 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Přestřelka Estonska se Severní Makedonií skončila nerozhodně

Divoké utkání proběhlo v Talinnu, kde se střetla domácí estonská reprezentace se Severní Makedonií. Domácí ještě deset minut před koncem vedli o dva góly a sahali po prvním vítězství v letošním ročníku, v závěru ovšem selhali v obraně a po remíze 3:3 zůstávají na posledním místě.

Před zápasem vstupovaly na hřiště oba týmy v rozdílném rozpoložení. Domácí měli po dvou zápasech na svém kontě 0 bodů a skóre 0:3, o čtyři dny dříve navíc prohráli domácí přátelské utkání s Litvou 1:3. To reprezentanti Severní Makedonie měli naopak důvody k radosti. V předchozím zápase porazili v semifinále play-off o Euro Kosovo a i ve skupině Ligy národů měli po výhře nad Arménii a remíze v Gruzii dobrou pozici.

Předpoklady a formu obou reprezentací zcela potvrdil začátek zápasu, ve kterém se hosté dostali rychle do vedení. Domácí stoper Kuusk se při zpětné přihrávce nepodíval na pozici brankáře, který stál mimo bránu a hned ve 3. minutě si vstřelil kuriózní vlastní gól.

Estonsko smolný gól nesrazil na kolena a s papírově silnějším soupeře drželo krok. V 16. minutě se do velké šance dostal Kait, ale s jeho slabým zakončením si brankář Siskovski poradil. Domácí byli lepším týmem a po více než půlhodině hry se jim podařilo srovnat. Pikk se na levém křídle dostal za obránce a přesným přízemním centrem našel na přední tyči Sappinena, který osamocen svou šanci proměnil.

Úvod druhého poločasu patřil Severní Makedonii, která byla častěji na míči, ale kolem Heinovy brány létaly pouze dalekonosné pokusy. Na druhé straně tak v 61. minutě opět udeřili domácí. Ze standardní situace odvrácený míč se dostal pouze na hranici pokutového území, kde už číhal Baranov, jehož první střelu srazila obrana a druhou brankář Siskovski, ke třetí dorážce se ovšem dostal Sappinen a druhým gólem v zápase poslal Estonsko do vedení.

O několik minut později zahrál Baranov ve vlastní šestnáctce nešťastně rukou a švédský rozhodčí Al Hakim nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se navzdory předpokladům nepostavil Panděv, nýbrž Trajkovski, který nastřelil pouze břevno a skóre zůstalo nezměněno.

Makedoncům se nedařilo nic a další komplikací se pro ně stala situace ze 75. minuty, kdy ve zdi v pokutovém území zahrál rukou Spirovski a penalta se kopala i na druhé straně. Střídající Liivak ovšem nezaváhal a poslal Estonsko do nadějného dvoubrankového vedení.

Domácí obrana se s vědomím pohodlného vedení zatáhla a Makedonii se ani tak nepodařilo vytvořit si souvislý tlak. O to překvapivější byla situace z 80. minuty, kdy se na pravém křídle uvolnil Ristovski, který poslal přesný centr na Panděva a kapitán hostů přesnou trefou vrátil svému týmu naději.

Severní Makedonie se povzbuzena snížením hnala za vyrovnáním a nad šestnáctkou Estonska létal jeden centr za druhý. V 87. minutě nastala po rohovém kopu skrumáž v pokutovém území a míč se dostal na nohu Zajkova, který svou první reprezentační trefou zajistil svému týmu alespoň bod. Severní Makedonie tak i nadále vládne své skupině, Estonsko je naopak hodně namočeno v boji o udržení.

Autor: Martin Jedlička / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele