Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 4, 4. kolo
14.10.2020 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bělorusko vyhrálo nad Kazachstánem a osamostatnilo se na čele skupiny

Fotbalisté běloruské reprezentace zvládli čtvrté utkání ve skupině Ligy národů a porazili na domácím stadiónu výběr Kazachstánu. Bělorusové byli ve vyrovnaném utkání důslednější v zakončení a góly v závěru obou poločasů překonali svého soupeře.

První půle nabídla vyrovnanou hru, ve které byli domácí nepatrně aktivnějším týmem, a Kazaši, kteří nastoupili s pětičlennou obranou, si hlídali zejména to, aby neinkasovali. Jejich plán dostal první vážnou trhlinu v 36. minutě. Juzepčuk si potáhl míč po pravé straně hřiště a svou přihrávkou mezi obránce uvolnil kapitána Staseviče, který před pokutovým územím zachoval chladnou hlavu a přihrál nehlídanému Jablonskemu, na jehož zakončení brankář Pokatilov nestačil.

Po změně stran ujali iniciativy hosté a míč byl většinu času na jejich kopačkách. Družina Michala Bílka ovšem nedokázala prolomit jistou obranu Bělorusů a vyslala v druhé půli na brankáře Gutora pouhé dvě střely, přičemž ani jedna z nich neměla gólové parametry.

V poslední minutě nastaveného času tak Bělorusko udeřilo podruhé. Do otevřené obrany hostů se z levé strany hřiště nahnal Skavyš, jenž přesným přízemním centrem na zadní tyč našel z druhé vlny nabíhajícího Juzepčuka, který přesnou trefou stvrdil vítězství domácího celku.

Autor: Martin Jedlička / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele