Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 4, 1. kolo
04.09.2020 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Albánie předvedla v Bělorusku zodpovědný výkon a po zásluze zvítězila 2:0

Albánie potvrdila úlohu mírného favorita na půdě konkurenčního Běloruska a ve třetí výkonnostní skupině se dostala do čela skupiny 4. Svěřenci italského trenéra Edoarda Reji skvěle bránili od úvodního hvizdu až do samotného konce, soupeři povolili jen dvě rány mezi tři tyče a sami z celkově deseti střel zaznamenali dvě rozhodující trefy. Do vedení se dostali v polovině první půle a svůj náskok pojistili asi čtvrthodiny před koncem.

Výběr z Balkánského poloostrova působil od samého začátku mnohem živějším dojmem a první slibnou příležitost si vypracoval ve 12. minutě. Na pravém křídle to skvěle udělal kapitán Hysaj, když si elegantně narazil míč s Trashim a pak odcentroval před branku. K zakončení z první se následně dostal Manaj, ovšem jeho střela z dvanácti metrů letěla nad horní tyčku. Albánie přeci jen zužitkovala svůj mírný tlak o jedenáct minut později.

Hysaj uvolnil Sokola Çikalleshiho, který si navedl balón ven z pokutového území a poté nezištně vystřelil z osmnácti metrů, jeho skákavý pokus krásně zapadl do bližšího spodního rohu a brankář Hutar se natahoval marně. Ve zbývajícím průběhu úvodního dějství již k ničemu nebezpečnému nedošlo, obrázek hry se příliš nezměnil ani po výměně stran. Hosté předváděli pozorný defenzivní výkon a protivníka téměř k ničemu nepouštěli.

Krátce po odehrané hodině se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu po souboji dvou sedmnáctek Dermakua s Lisakovičem, nicméně píšťalka švédského rozhodčího Karlssona zůstala němá. Albánie definitivně rozhodla o svém úspěchu v 78. minutě po rychlém přečíslení. Na pravé straně utekl všem Roshi s zpětnou nahrávkou vyzval ke skórování třiadvacetiletého záložníka druholigové španělské Malágy Keidiho Bareho.

Ten si posunul míč směrem kupředu svou levačkou a pak se do něj opřel silnější pravačkou, i díky lehké teči bránícího Bordačeva zamířil do protějšího spodního rohu mimo dosah bezmocného Hutara. V následujících minutách se duel pouze dohrával a k ničemu nebezpečnému již nedošlo. Albánie v pondělí přivítá Litvu a bude považována za jasného favorita, Bělorusové se poperou o své první body v Kazachstánu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nevím, jestli se tento zápas vůbec odehraje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele