Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 2, 3. kolo
11.10.2020 18:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Gruzii v Arménii zradila pozdní ruka a proměněná penalta

Arménie se stále drží ve hře o první místo ve skupině. Přestože Gruzíncům dovolila obrat stavu skóre, v závěru z penalty manko opět dotáhla a v tabulce si tak vzhledem k nečekané remíze Severní Makedonie s Estonskem drží pouhý bodový odstup od úplného čela...

S kapitánem Mchitarjanem zpátky na "desítce” se Arménci proti dobře naladěné Gruzii ničeho nebáli a hned po šesti minutách šli do vedení. Barseghjan vše zahájil pěkným průnikem po levé straně, jehož centr už s povděkem ve svůj první reprezentační gól proměnil Bajramjan. To znamenalo, že Arménci skórovali v každém dosavadním utkání Ligy národů - něco, co v jejich případě tradičně není úplně standardní či zaručené.

Po brzké trefě Bajramjana bylo však hlavní pozorně bránit, a že Arménci v tomto ohledu okamžitě mírně polevili, takže Kazaišvili i Kačarava ihned pokoušeli své střelecké štěstí. Ve 23. minutě se Kazaišvili divže už neradoval, když v tu ránu arménského brankáře zachránila tyč. Jen o pár sekund později pro změnu Grigalavu uvnitř pokutového území hrozivě zradila jeho samotná muška.

Vskutku, Gruzie sice do kabin o poločase kráčela za nevýhodného stavu, ale příležitostí na vyrovnání měla vrchovatě. Jurčenko musel být opět na špici svého umění ve 32. minutě proti střele Kačaravy. Ovšem co se neurodilo v úvodní části, to už přišlo krátce po restartu. Doslova pár sekund po změně stran se Kačarava přeci jen prosadil, i když poněkud bizarní cestou - s centrem z pravé strany se dokázal spojit akorát vlastním hrudníkem, ale i to stačilo.

Arméncům rázem utkání klouzalo z prstů a příznivý výsledek jako by najednou vůbec neměli na dosah - to se však v úplném závěru přeci jen mělo změnit. Přestože se tlak úplně nekonal, stačila jedna nechtěná ruka Daušviliho, Mchitarjanova bezchybná penalta, a v 89. minutě bylo srovnáno.

Autor: Tomáš Daníček / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele