Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga D - skupina 1, 6. kolo
17.11.2020 20:45 CET
0 : 5
(0:1)

Reportáž

Lotyšsko na závěr přeci jen vyhrálo, Andorru deklasovalo o pět branek

Lotyšsko se v dosavadním průběhu Ligy národů trápilo a v pěti duelech ani jednou nezvítězilo, ovšem nyní si počínalo naprosto suverénním způsobem a své účinkování zakončilo vysokou výhrou v poměru 5:0. Hosté byli mnohem aktivnější od samého začátku a svého protivníka jen málokdy pouštěli na vlastní polovinu. V první skupině Ligy D obsadili třetí místo se sedmi body, domácí zůstali poslední bez jediného vítězství se dvěma body.

Svěřenci trenéra Dainise Kazakevičse si první větší možnost vypracovali po pěti odehraných minutách, kdy překvapivé zakončení Kamešse dokázal odvrátit na rohový kop brankář Gómes. Ihned na to pohrdl stoprocentní možností zcela osamocený Janis Ikaunieks, jenž z bezprostřední blízkosti trestuhodně napálil bližší tyč. Ihned na to se hosté dočkali zaslouženého vedoucího gólu po prodloužené hlavičce od Dubry.

Míče se pak zmocnil Antonijs Černomordijs a s trochou štěstí ho nakonec dopravil do prostoru tří tyčí. Přesně po dvaceti odehraných minutách pálil těsně vedle Vladislavs Gutkovskis, necelých deset minut před přestávkou předvedl Gómes famózní zákrok proti dělovce Kārkliņše. Mírný favorit tohoto úterního střetnutí navýšil svůj náskok v 57. minutě, kdy se po dlouhé době prosadil pětadvacetiletý Ikaunieks.

K němu se odrazil balón do levého rohu brankového území a sám před bezmocným domácím strážcem nezaváhal. Stejný hráč přidal svou druhou trefu za další tři minuty. Tentokráte se po rohovém kopu Kārkliņše z levé strany vyšplhal nejvýše do vzduchu na hranici bankového území a přesnou hlavičkou zamířil k levé konstrukci - 0:3. Vzápětí na opačné straně mohl snížit Vieira, nicméně s výtečným zákrokem se vytáhl gólman Ozols.

V 70. minutě byl rozdíl ve skóre dokonce čtyřbrankový, jelikož Emili García poslal ve vlastní šestnáctce zcela zbytečně k zemi Gutkovskise. K nařízené penaltě se postavil právě faulovaný hráč a snadno rozvlnil síť střelou do protipohybu Gómese. V samém závěru byl po druhé žluté kartě vyloučen Christian García za zastavení vyložené brankové možnosti a pokutový kop tentokráte s přehledem proměnil Raimonds Krollis, Gómes totiž opět zvolil špatnou stranu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele